#MOMLIFE

ZWANGERSCHAPSKILO’S: ONTPLOFT TIJDENS DE ZWANGERSCHAP

Je weet dat het erbij hoort, wat extra kilo’s tijdens de zwangerschap. Toch is het even wennen als dat er 21 zijn. Enerzijds kon het me niets schelen en had ik er zelfs wel vrede mee (het besef dat er een kindje in je groeit maakt een hoop goed natuurlijk). Anderzijds moet ik eerlijk bekennen dat ik blij en opgelucht ben dat al die extra kilo’s er weer af zijn.

Roze koeken voor de baby

Tijdens de zwangerschap kreeg ik al een voller gezicht nog voordat er een buikje te spotten was. Ik at er echter geen hap minder door. Hoewel veel van de kilo’s te wijten waren aan die lieve baby, zijn er ook een aantal door mn mondje gegaan. De baby zal het vast nodig hebben was mijn credo, met name die dagelijkse roze koek.

Het scheelde ook dat ik het zag aankomen. Waar anderen gemiddeld 12 kilo aankomen, is dat in mijn familie anders. Mijn slanke moeder kwam drie keer ruim 20 kilo aan. Ik had dus al een vermoeden dat mij hetzelfde lot beschoren was. En aangezien het er bij mijn moeder ook weer afging, maakte ik me nog geen zorgen.

zwangerschapskilo's

Dikkertje Dap

Aan de andere kant moet ik eerlijk bekennen dat ik toch wel een beetje jaloers was op andere vrouwen die mooi en elegant zwanger waren. Met alleen een uitpuilende buik en een stralende zwangerschapsgloed. Bij mij werd niet alleen mijn buik dik, maar ook mijn benen, billen, borsten en dus vooral mijn gezicht. Hoewel ik al jaren uitkeek naar het moment dat ik eindelijk zou kunnen pronken met mijn decolleté, was het toch niet helemaal wat ik me ervan had voorgesteld.

Toch heb ik me na de bevalling niet als een gek bezig gehouden met mijn gewicht. De eerste helft vloog er vanaf in de dagen na de bevalling. De rest van de kilo’s duurde zo’n negen maanden. Het is niet voor niets dat ze zeggen ‘negen maanden op, negen maanden af’. Ik wilde ook pas na negen maanden eventueel ingrijpen, maar dat was dus mede dankzij de genen van mijn moeder gelukkig niet nodig. Het blijft bijzonder, niet alleen dat er een kindje in mijn lichaam is gegroeid, maar ook hoe het met tijd en geduld, daar weer (zo goed als) hersteld van is.

Uitgelichte afbeelding via Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.