#MOMLIFE

ZWANGER EN 5 MAANDEN NIETS GEZEGD!

Zwanger! En nu?

Ik was al vijf maanden zwanger en pas toen wisten ook onze familie en vrienden het. Dat klinkt schimmiger dan het was. We waren namelijk in Australië toen ik de positieve zwangerschapstest in mijn handen had, twee dagen voor we vertrokken naar Fiji. Een ongelukje? Nee, eerder dat jaar was ik gestopt met de pil en iets meer dan zeven maanden later was het raak! Hoera!

zwangerschap

Hoewel ik altijd tranen in mijn ogen krijg bij sentimenteel nieuws van anderen, ben ik bij mezelf altijd een stuk nuchterder. Hoewel nuchter? Mijn plan om Arend op een romantische, originele manier te verrassen met het blijde nieuws viel al gauw in het water. Ik was zo verbaasd en blij, ik moest het onmiddellijk delen. Dus stormde ik de slaapkamer in. ‘Arend, Arend, wakker worden, kijk, kijk’. Ook Arend barstte niet in tranen uit van blijdschap. Hij wreef de slaap uit zijn ogen en keek me verward aan, he? Wat? Echt? Yes! Het was zover, ik was zwanger, we kregen een kindje!

Tijd om er lang bij stil te staan was er niet, we hadden allebei onze laatste werkdag in Australië. Wel had ik de hele dag een verliefd gevoel, ik was zo vrolijk. Al snel kreeg ik een smsje van Arend, die liet weten helemaal in de wolken te zijn. Ongebruikelijk genoeg lichtte ik daarna gauw een paar collega’s in. Ik werkte in een bar en had die avond een afscheidsborrel. Alcohol drinken was ineens van de tafel, maar helemaal niets drinken op mijn eigen feestje zou verdacht zijn. Om alle stamgasten uit de kroeg gelijk in te lichten op de allereerste dag leek me niet zo’n goed idee, dus ik sloeg dus snel wat alcoholvrije wijn in en instrueerde mijn collega’s uit die fles te schenken als ik wat bestelde of iemand me wilde trakteren op een drankje.

zwanger fiji
Zwanger in Fiji

Na nog een dag inpakken en afscheid nemen, zaten we de dag erop in Fiji. Tijd om te genieten van hagelwitte stranden en helderblauw water en na te denken over hoe we de rest van onze reis nu zouden inplannen. We besloten dat als alles goed zou blijven gaan, we nog zo lang mogelijk zouden genieten in Fiji. Om daarna door te reizen naar onze families in de VS en tot slot terug te keren naar Nederland.

Suprise, suprise

Op dat moment hebben we ook besloten het goede nieuws persoonlijk te willen vertellen. Arends moeder kwam ons opzoeken in Fiji en zij kreeg dus de primeur. Ik was toen precies 12 weken zwanger. De rest moest iets langer wachten. Om er nog een schepje bovenop te doen, hebben we gezegd dat we na het familiebezoek in de VS, richting Midden Amerika zouden vertrekken zodat ook onze terugkomst een verrassing was. En zo heeft het ruim vijf maanden geduurd voordat wij onze familie en beste vrienden persoonlijk het goede nieuws hebben verteld.

Zouden we het opnieuw doen? Zeker! Hoewel het soms jammer was dat ik bepaalde momenten, zoals de eerste echo’s, niet met iedereen kon delen, kon dat gelukkig wel met Arend, die enorm met mij meeleefde. Bovendien vond ik het geweldig om mijn moeder bijvoorbeeld gelijk in de armen te kunnen sluiten na het mooie nieuws. Daar kan geen Skype gesprek tegen op. Gelukkig heeft ook niemand het ons kwalijk genomen. Het voordeel is, een zwangerschap duurt negen maanden en wachten duurt lang. Nu had iedereen het grootste deel al achter de rug voor ze er erg in hadden en hebben wij nog een aantal maanden langer kunnen reizen.

4 thoughts on “ZWANGER EN 5 MAANDEN NIETS GEZEGD!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.