#FRANCE

VERVELEN IN FRANKRIJK?

Verveel je je niet?

Ik krijg regelmatig de vraag wat ik nou doe in Frankrijk. Dat Arend in zijn element is met de moestuin, zijn drumstel en werkplaats in Frankrijk gelooft iedereen wel, maar verveel ik me dan niet?

Ik kan nog niet te ver in de toekomst kijken, maar tot op heden heb ik me nog geen moment verveeld. In de eerste plaats komt dat door Johnny. A kid will keep you busy. Hoewel hij steeds beter alleen kan spelen, kan je hem geen moment uit het oog verliezen. Hij leert elke dag weer iets nieuws en net als ik denk alles Johnny proof gemaakt te hebben vreet hij weer iets uit waar ik nog niet eerder aan had gedacht. We spenderen dan ook menig uur bij zijn zandbak of in en aan het zwembadje.

Tijd voor mezelf

Naast ons kind, heb en neem ik ook tijd voor mezelf. Elke woensdagavond volg ik een yogales en daarnaast probeer ik regelmatig hard te lopen. Bij voorkeur โ€˜s ochtends vroeg als iedereen nog slaapt. Heerlijk om dan het rijk even alleen te hebben. Dat vroege rennen is met die zomerse temperaturen ook bittere noodzaak overigens.

Als Johnny een dutje doet, doe ik wat aan het huishouden, werk ik aan mijn blog of ga ik aan de slag in de tuin. En er zal tal van andere kleine dingetjes. Kleine dingetjes die als Nederlander in Frankrijk soms ook net even wat meer tijd kosten, zeker gezien het niveau van mijn Frans. Ik probeer tussendoor dan ook nog mijn Frans bij te spijkeren.

Daarnaast gaan we elke vrijdag naar de markt en we doen ook elke week wel wat leuks om er even tussenuit te zijn. Een dagje naar de rivier, een middagje door het centrum van Albi, enzovoorts. Eerlijk is eerlijk, ik geniet van de rust en de ruimte, maar het sociale leven kan, zeker voor de lange termijn, nog wel wat verbetering gebruiken. Gelukkig komen er regelmatig mensen uit Nederland op bezoek en hebben we hele lieve buren. Voorlopig vermaak ik me dus nog wel en geniet ik met volle teugen van mijn gezin.

frankrijk rivier

Uitgelichte afbeelding via Unsplash

6 thoughts on “VERVELEN IN FRANKRIJK?

  1. Ik vind je stoer hoor! ๐Ÿ™‚ Het opbouwen van sociaal contact heeft tijd nodig. Je doet het al het nodige aan (yoga), dus dat moet goed komen.

    Ben blij om te lezen dat je zo geniet van de rust. Ik voel het haast door het scherm heen!

    Liefs,

    Essy

    1. Dank je wel! Die rust is zo fijn. Het zal wel wennen worden als we over een tijd weer in het drukke NL zijn. Leuk dat je een kijkje hebt genomen op mijn blog! ๐Ÿ™‚

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge