#MOMLIFE

HOE IS HET NU? UPDATE 3e EN 4e TRIMESTER

Een kleine update

Het is alweer een tijd geleden. De afgelopen 6 maanden is er zó veel gebeurd, met als hoogtepunt uiteraard de geboorte van Frankie! Nu wil ik het bloggen weer oppakken en omdat het hier een tijd lang stil is geweest, begin ik met een kleine update.

3e TRIMESTER

Na een heerlijke zomer in Frankrijk was het eind september tijd om weer terug te keren naar Nederland. Tijd voor Johnny om te gaan starten op de peuterspeelzaal en voor ons tijd om ons voor te bereiden op de komst van baby nummer 2. Helaas nog altijd zoekend naar een woning, maar daar probeerde ik – ondanks dat de zoektocht stug doorging- niet te veel bij stil te staan. Ik moest me richten op de kleine baby in mijn buik.

update 3e trimester
Derde trimester!

Johnny vindt de peuterspeelzaal vanaf de eerste dag helemaal geweldig en staat elke keer weer juichend in zijn bedje als ik hem vertel dat we opstaan voor ‘school’. Gelukkig maar, want ik vind die extra uurtjes voor mezelf ook heerlijk. Al besteed ik ze niet aan uitrusten, maar aan werken. Mijn werk als Virtual Assistant is in het laatste trimester plots drukker dan ooit en als ondernemer moet je die kansen pakken.

peuterspeelzaal

Dus geen traditioneel zwangerschapsverlof voor mij, maar dat is prima. Het is nog altijd goed te combineren en doordat vanuit huis werk en ik mijn eigen tijd kan indelen, kan ik bijvoorbeeld gewoon met gezwollen enkels op bed mijn mail wegwerken.

Feit is wel dat ik door het werk en de zorg voor Johnny, veel minder bewust bezig ben met de zwangerschap, iets dat ik vaker hoor van andere moeders die al een kind hebbem. Ietwat verbaasd was ik dan ook toen de bevalling zich al een dag na de uitgerekende datum aandiende. Ik ging er een beetje vanuit dat het nog wel een weekje zou duren, een weekje waarin ik me voornam eindelijk nog even mijn rust te pakken.

update 3e trimester
Aftellen!

FRANKIE!

Maar toen ineens was hij er al. Onze lieve, kleine, knappe, gezonde Frankie. Na een razendsnelle bevalling volgens het boekje, waren wij ineens een gezin van 4! En hoe onbewust ik de zwangerschap heb beleefd, hoe bewust was ik er deze bevalling bij, zo bijzonder. Niet alleen een compleet andere zwangerschap en bevalling, ook een compleet ander kind. Zo anders, maar net zo perfect. Trots als een pauw.

Update
Daar is hij dan: Frankie August

4e TRIMESTER

En nu zijn we alweer ruim drie, bijna vier maanden verder. Vermoeiende, intense, maar mooie maanden! Frankie had best last van krampjes in het begin en ook de borstvoeding en het groeien ging niet helemaal zoals ik had gehoopt. De combinatie van gebroken nachten, Johnny die overdag geen dutje meer doet en mijn werk zorgen nog altijd voor wallen tot aan mn knieën. Toch valt het me mee. Ik was van tevoren best angstig hoe dat nou zou moeten met twee kids, aangezien ik aan één kind al zo mijn handen vol had. Maar het is te doen. Sommige dagen beter dan andere, maar naast hard werken is het ook heel hard genieten en vooral heel gezellig (en Johnny is gelukkig dol op zijn broertje). We hebben het maar getroffen. Genieten van mijn gezin, wauw!

update 4e trimester
Moe en verliefd!

De rust is nog niet helemaal teruggekeerd (en dat duurt misschien sowieso nog 18 jaar?), want naast de komst van Frankie zijn er nog meer veranderingen in ons leven. Daar hoop ik jullie heel binnenkort ook meer over te vertellen! Voor nu ga ik het bloggen in ieder geval weer rustig aan op te pakken.

update 4e trimester
Zijn favo plekje: dicht tegen mij aan
update 4e trimester
Broertjes
update 4e trimester
Zoveel liefde!

1 thought on “HOE IS HET NU? UPDATE 3e EN 4e TRIMESTER

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.