#TRAVEL, Thailand

THAILAND II: ZELFGEVANGEN INKTVISLUNCH & KOH KOOD

In het vorige verhaal las je over de eerste dagen in Thailand. Die begon in Bangkok, waarna we niet veel later per toeval belandden op het prachtige eiland Koh Mak. In dit deel meer over onze avonturen hier en op Koh Kood, het andere eiland dat wij bezochten.

Koh Mak

Inktvislunch

De dagen op Koh Mak vliegen voorbij. Arend zijn handen beginnen al snel te jeuken en ons hutje wordt versierd met een zelfgemaakte dromenvanger, lampenkap en fruitmandje. Na het eiland verkend te hebben per scooter, besluiten we de zee op te gaan met een kajak en een stuk rond het eiland te peddelen, te snorkelen en verlaten strandjes te ontdekken. Hongerig van al de inspanning, is het tijd voor Arend om zijn hengeltje uit te gooien. Deze hebben we eerder aangeschaft in het buurtwinkeltje om zo de eilandervaring compleet te maken. Het duurt niet lang voor hij beet heeft en binnen de kortste keer is er een volwaardige lunch aan inktvisjes gevangen. Op een verlaten stukje strand maken we een vuurtje, bereiden we de inktvis en vullen we onze magen als echte survivallaars (al moet ik eerlijk zijn, alle credit gaat naar Arend).

Koh Mak

Koh Mak

Koh Mak

Op snorkeltrip

Ons resort blijkt ook vol te zitten met leuke mensen. De Duitse jongens zijn hilarisch en worden al gauw onze vrienden. Ook leren we een Australisch trio, een Fins stel en een Duits meisje kennen. Met z’n allen aan het barretje en bij het kampvuur met een Chang biertje of cocktail is het elke avond gezellig. Met deze groep doen we ook een snorkeltrip. Dit is een vreselijk toeristische bedoening, maar het gezelschap maakt een hoop goed en zodra we eenmaal onder water zijn is alles vergeten. Het water is zo helder, je kan meters en meters ver kijken en het zit vol met verschillende soorten vissen en koraal.

koh mak

Onder de indruk van het verhaal over onze inktvislunch, doen we ook de kajaktrip met z’n allen nog eens over. En vissen we, dit keer met de hele groep, opnieuw ons lunch bij elkaar. Daarna snorkelen we rond een eilandje in de buurt.

Uiteindelijk blijven we twee weken op Koh Mak. Het is zelfs een beetje lastig om afscheid te nemen van zo’n mooie plek en zulke leuke mensen. Gelukkig ligt er nog veel moois in het verschiet, dus treuren we niet lang. Op naar het volgende eiland, Koh Kood, waar we samen met het Finse stel heen gaan.

Koh Mak
Koh Mak

Nog een paradijs: Koh Kood

Koh Kood ligt op ongeveer een half uurtje varen van Koh Mak. Dit eiland is een stuk groter dan Koh Mak en heeft meer natuur. Het heeft dan ook een iets ander klimaat, het is vochtiger en vaker bewolkt. Eenmaal aangekomen blijkt het vinden van een accommodatie nog een hele uitdaging. Bijna alles zit vol of is te duur. Toch hebben we geluk en weten na goed zoeken de laatste goedkope kamer van het eiland te bemachtigen.

De Finnen hebben ook een slaapplekje gevonden en daarna besluiten we samen het eiland op de scooter te verkennen. Het eiland heeft naast een hoop prachtige baaitjes en stranden, ook drie watervallen en twee bomen van 500 jaar oud. Nieuwsgierig naar de waterval, besluiten we daar als eerst heen te gaan. Na de scooter geparkeerd te hebben, is het nog een stuk te voet om bij de eerste waterval te komen. Tijdens de wandeling wanen we onszelf gelijk in de jungle. De waterval is ondanks het droge seizoen erg mooi en een perfecte plek om even af te koelen. Na een paar uur gerelaxt te hebben, gaan we aan het eind van de middag terug naar het strand voor de zonsondergang.

Koh Kood

De dag erop vinden we de prachtige oude bomen en ook hier rijd je van het strandklimaat met een lekker briesje, zo de vochtige bergen en tropen in. Na afscheid genomen te hebben van de Finnen, die weer huiswaarts keren, komen we twee dagen later ineens weer de Duitse jongens en het Duitse meisje tegen. De jongens zouden eigenlijk naar Cambodja gaan, dus het was een leuke verrassing ze hier tegen te komen. Met de Duitsers trekken we vervolgens nog twee dagen op. Op zoek naar een mooie baaitjes om te genieten van het strand en de zonsondergangen.

Koh Kood

Koh Kood

Koh Kood

Koh Kood

Koh Kood

Na bijna een week op Koh Kood, is het tijd om de eilanden achter ons te laten en terug te gaan naar Bangkok.

13 thoughts on “THAILAND II: ZELFGEVANGEN INKTVISLUNCH & KOH KOOD

  1. Wat een gaaf artikel en zo fijn om te lezen voor een reisliefhebber als mij. Ik heb heel veel aan je blog gehad en kijk er naar uit om je volgende verhalen te lezen.
    En thanx voor de prachtige foto’s.
    Groetjes,
    healthy & Travel T(r)ips.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.