#ANDMORE

TERUGBLIK: HOOGTEPUNTEN VAN 2017

Elke zichzelf respecterende blogger sluit het jaar natuurlijk af met een terugblik op het afgelopen jaar (toch?). Dus doe ik ook mijn duit in het zakje. Eigenlijk best leuk om zo het jaar een beetje te evalueren. Wat waren de hoogtepunten? Waar ben ik trots op? En wat was minder?

Hoogtepunten van 2017

Het was best een bijzonder jaar. Als ik het in één woord zou moeten samenvatten denk ik aan: quality time. Het was het jaar waarin we Johnny’s eerste verjaardag vierden, naar Frankrijk vertrokken en natuurlijk het jaar waarin ik begon met mijn blog. En vooral het jaar waarin we veel fijne momenten samen beleefd hebben.

Johnny’s verjaardag

Johnny’s eerste verjaardag. Een mijlpaal natuurlijk, die allereerste. Dat wilden we niet zomaar voorbij laten gaan en vierden we nog in Nederland met onze familie. Het was een echte kinderverjaardag: ballonnen, slingers, taart en cadeautjes. Heerlijk! Ik geloof dat Johnny het ook wel naar zijn zin had.

hoogtepunten 2017

Op naar Frankrijk

Verder was ons vertrek naar Frankrijk natuurlijk ook één van de hoogtepunten. We keken er al een tijdje naar uit. Toen Arend zijn werkzaamheden had afgerond en Johnny’s verjaardag was gevierd, was het een aantal weken later zover. Bepakt en bezakt stapten we in de auto. Klaar voor een nieuw avontuur in het mooie Frankrijk. De lente in volle gang en met de zomer in aantocht hadden we ons dan ook geen betere tijd en plek kunnen indenken om meer tijd met elkaar door te brengen.

nieuw avontuur

Een mooie bruiloft

Daarnaast was een van mijn hoogtepunten toch ook wel de bruiloft van mijn lieve vriendin Debbie, waarvoor ik weer even terug kwam naar Nederland. Heel speciaal om haar grote dag van dichtbij mee te mogen maken.

hoogtepunten 2017

Veel bezoek

Ook waren de vele bezoekjes van vrienden en familie in Frankrijk erg leuk. Zo kwamen bijvoorbeeld mijn vriendinnen begin juli een weekendje langs. Het was een beetje jammer dat het in het zonovergoten Frankrijk natuurlijk nét dat weekend aan een stuk door regende, maar dat mocht de pret niet drukken. Ook nu met de feestdagen krijgen we weer bezoek, zo gezellig!

hoogtepunten 2017

hoogtepunten 2017

La vie de Stephanie

Tot slot het jaar dat ik mijn blog ben begonnen. Nu is het misschien een beetje gek om dat onder de hoogtepunten te scharen, aangezien ik er pas net mee ben begonnen. Toch is het iets waar ik blij mee ben. Na mijn eerdere blogpogingen besloot ik het deze keer anders aan te pakken. Een eigen domeinnaam, regelmatig bloggen en er actief mee bezig zijn. Hoewel ik nog niet ben waar ik wil zijn, ik nog veel plannen heb en nog meer verbeterpunten zie, kan ik wel zeggen dat ik er veel van leer en belangrijker, veel plezier uithaal.

Behalve het bloggen, heb ik ook een cursus WordPress gevold, veel boeken gelezen én natuurlijk veel geleerd van het leven in Frankrijk. Hoewel de Franse taal nog verbetering kan gebruiken, gaat het steeds beter. Daarnaast hebben we veel groente verbouwd in onze moestuin, kippen gehouden en heb ik nieuwe dingen leren maken in de keuken. De rust heeft er ook voor gezorgd dat ik mezelf beter leer kennen en steeds beter weet wat ik wil.

hoogtepunten 2017

Minder?

Net als bij iedereen was het jaar niet alleen een aaneenschakeling van hoogtepunten. Hoewel we het enorm getroffen hebben en vooral heel dankbaar zijn, is het bijvoorbeeld (nog) niet gelukt om hier geld te verdienen. Dit jaar was dan ook vooral bedoeld om veel quality time samen te hebben en dat zeker gelukt is, maar in het nieuwe jaar is het ook weer tijd voor nieuwe dingen. Hoe 2018 er precies uit zal komen te zien ligt nog niet vast, maar we hebben een aantal leuke plannen waarmee we aan de slag gaan!

hoogtepunten 2017

 

Wat was jouw hoogtepunt van 2017? Ben je ergens trots op? Of was het niet helemaal jouw jaar?

12 thoughts on “TERUGBLIK: HOOGTEPUNTEN VAN 2017

  1. Wat een mooi jaar hadden jullie! Wij zijn dit jaar ook (voor de 2e keer) geemigreerd, dit keer ruilden we Spanje in voor Budapest. Grote (maar goede) veranderingen.. Ga eerdaags ook een hoogtepunten blog schrijven 🙂

  2. Leuk om te lezen! Hier natuurlijk ook een eerste verjaardag gevierd, groots en druk maar zeker een hoogtepunt en mijlpaal! En natuurlijk mijn tweede zwangerschap. Ik ben benieuwd wat komend jaar voor jullie gaat brengen, of jullie nog in Frankrijk blijven enz. Succes met je Frans, heb het altijd al een moeilijke taal gevonden.. En fijn dat je zoveel plezier uit het bloggen haalt, ik ook! 🙂
    Femke recently posted…Favourite Spot: De Brandweerkantine in MaastrichtMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge