#STEPHSREVIEW, BOEKEN

STEPH’S REVIEW: ZINDELIJK MAKEN IS KINDERSPEL

Zindelijk maken is kinderspel

In het nieuwe jaar komen weer een aantal reviews van verzorgingsproducten online, voor nu houden we het nog even bij boeken. Dit keer ‘Zindelijk maken is kinderspel’, een boek van Debby Mendelsohn. De titel verraadt al waar het over gaat: een boek om je kind spelenderwijs te helpen zindelijk te worden. De ondertitel ‘met anderhalf jaar uit de luiers’ belooft dan ook nog eens dat dit razendsnel kan.

Achtergrond

Debby Mendelsohn is psycholoog en met zes kinderen een ervaringsdeskundige. Na een ontmoeting met de buurvrouw die haar vertelde dat kinderen vroeger met een jaar al zindelijk waren werd ze nieuwsgierig. Waarom gebeurt dat niet meer? Zij ging er mee aan de slag en kreeg al haar kinderen met anderhalf jaar uit de luiers.

Het boek

Het eerste deel gaat over zindelijk maken an sich en is kort maar krachtig. Ze gaat in op waarom kinderen tegenwoordig laat zindelijk worden en wat het voordeel is van vroeg zindelijk zijn.

In het tweede deel komt een 5 stappenplan aan bod. Door middel van vijf simpele stappen kun je in korte tijd, zonder stress, spelenderwijs je kind zindelijk maken. Het klinkt heel makkelijk en logisch, het enige wat je echt nodig hebt, behalve een potje en/of een zitverkleiner, is een portie geduld en tijd.

In het derde en laatste deel van het boek worden vragen beantwoord, zoals wat te doen als je kind een terugval heeft.

De praktijk

Inmiddels is mijn kind de 18 maanden alweer gepasseerd en nee, hij is nog niet zindelijk. Ik heb het een paar keer een aantal dagen achter elkaar geprobeerd, maar zonder succes. Daarna schoot het er weer bij in. Ik moet eerlijk toegeven dat dat meer met mij dan met mijn dreumes te maken had. Hoewel ik na het lezen van het boek enthousiast was, kon ik me in de praktijk iets minder enthousiasmeren voor plas en poep. Desondanks vond ik het leuk en leerzaam om te lezen en is de methode ook op latere leeftijd nog prima toepasbaar.

Benieuwd naar dit boek?

Ook nog een kindje in de luiers en benieuwd naar dit boek? Via onderstaande link kun je het boek bestellen. Overigens is dit geen nieuw boek, dus wie weet kun je hem, net als ik, goedkoper op de kop tikken bij bijvoorbeeld de kringloopwinkel 🙂

Zindelijk maken is Kinderspel
Debby Medelsohn
ISBN: 978 90 56877 9472
12,95

Wat is jouw ervaring met het zindelijk maken van je kind? En zou jij zo vroeg willen beginnen?

Dit artikel bevat een affiliate link.

10 thoughts on “STEPH’S REVIEW: ZINDELIJK MAKEN IS KINDERSPEL

 1. Hi Stephanie,

  Wat leuk om je artikel te lezen. Wist je dat ik het grootste deel van het boek heb geschreven toen ik in Frankrijk woonde? Daarom is nog een wens van mij dat dit boekje ooit in het Franks vertaald wordt.
  Ik wens je veel plezier wanneer je verder gaat met het helpen zindelijk worden van je kindje en natuurlijk genietse van je tijd in Frankrijk.

  Groetjes,

  Debby

  1. Bedankt voor je reactie, wat leuk dat je mijn review gevonden hebt! En toevallig dat je dit boek hebt geschreven in Frankrijk! Als het weer wat warmer wordt ga ik er weer vol goede moed mee aan de slag 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.