#STEPHSREVIEW, OVERIG

STEPH’S REVIEW: FOTO OP HOUT- HET VERVOLG

Foto op hout

Deze week in Steph’s review een foto op hout. Nee, je leest deze post niet dubbel. Een aantal maanden geleden schreef ik ook een review over een foto op hout, toen voor de Fotofabriek. Onlangs vroeg FotoOpHout.nl echter of ik ook hun product wilde reviewen en dus is hier deel II.

Perfect! Zo kan ik jullie haarfijn de verschillen in prijs en kwaliteit uitleggen en daarnaast vind ik het ook gewoon een superleuk product. Ik maak zóveel foto’s die altijd maar op mijn telefoon blijven staan. Om nogmaals een mooie foto af te laten drukken en zo een blijvende herinnering te hebben leek mij dus een prima idee.

tiny house

Wie, wat, waar?

FotoOpHout.nl is onderdeel van Fotocadeau.nl. Een bedrijf gespecialiseerd in verschillende soorten fotocadeaus, waarvan een fotoafdruk op hout er één is. Ik kende het nog niet, maar volgens de website zijn ze als beste getest door Zoom.nl, DigifotoPro en de Consumentenbond. Dat klinkt niet verkeerd. Tijd dus om mijn eigen foto op hout te bestellen.

Fotoophout.nl

Ik hoefde dit keer niet lang na te denken welke foto ik wilde gebruiken. Opnieuw koos ik voor een foto waar mijn kind op staat, een vakantiekiekje waar ik blij van word.

Ik koos ervoor de foto op multiplex te laten afdrukken, in het liggende formaat van 60×40 cm. Omdat er veel lucht in de foto zit, koos ik ook voor een whitewash afwerking. Tot slot controleren zij, voor een kleine bijdrage, of de kwaliteit voldoende is. Best handig, aangezien ik de foto met mijn (niet al te beste) telefoon heb gemaakt. Naast multiplex kun je overigens ook kiezen voor vurenhout, steigerhout, bamboe of ayoushout.

Het bestellen ging makkelijk. Je zou er zo voorbij klikken, maar via de eerste regel op de homepage kan je gelijk aan de slag. Wil je eerst meer informatie over de verschillende soorten hout en de afmetingen, dan scrol je verder. Het uploaden van de foto en het kiezen uit de verschillende opties ging snel en makkelijk. Ik koos voor een standaard levering en kreeg het product na een week binnen.

Foto op hout
Het resultaat

Het resultaat

Een foto op hout geeft natuurlijk een heel ander effect dan een foto die op papier wordt afgedrukt, maar juist de matte, robuuste structuur spreekt me erg aan. Ik vond, ondanks de check van de professionals, de afdruk alleen wel ietwat korrelig en dof. Nu is dit denk ik enerzijds het materiaal (hout) waarop de foto is afgedrukt en anderzijds was de foto misschien toch niet goed genoeg voor het grote formaat. Van een klein afstandje, bijvoorbeeld als deze straks op de muur hangt, valt de korreligheid overigens niet meer op en ben ik al met al zeker tevreden. Ik heb overigens al een mooi plekje in gedachte waar ik deze foto ga ophangen.

Vergelijking: FotoOpHout.nl vs Fotofabriek

En dan nu natuurlijk de vergelijking. Als ik FotoOpHout.nl vergelijk met de Fotofabriek, zie ik verschil in prijs en kwaliteit, al scheelt het weinig. Om een goede prijsvergelijking te maken, bekijk ik hieronder beide aanbieders voor hetzelfde formaat:

Aanbieder Fotoophout.nl Fotofabriek.nl
Materiaal Multiplex/Berkenplex
Formaat 20 x30 cm
Prijs 14,95 24,95
Ophangsysteem 3,67 inbegrepen
Whitewash 3,29 2,99
Kwaliteitscontrole 2,47
Verzendkosten 5,95 3,95
Totaal 30,33 31,89

Zoals je ziet is FotoOpHout.nl iets goedkoper en bij deze prijs is de kwaliteitscontrole inbegrepen.

Wat betreft de kwaliteit kijk ik niet naar de kwaliteit van de fotoafdruk zelf, aangezien het formaat en de afbeelding niet hetzelfde zijn en ik dus geen goede vergelijking kan maken. Wel kijk ik naar de afwerking. Waarbij ik de afwerking van de Fotofabriek net iets mooier vind. De whitewash is wat sterker en daardoor oogt de afdruk minder dof. Ook langs de randen is de afdruk van de Fotofabriek perfect en zie ik bij FotoOpHout.nl een heel klein kartelrandje, zoals je misschien op onderstaande foto kan zien. Materiaal, ophangsysteem en bezorging waren bij beide prima.

Het kartelrandje

Meer weten?

Op de website van FotoOpHout.nl staat een uitgebreide uitleg over de verschillende soorten hout, opties en prijzen. Mocht je zelf nou eigenlijk meer houden van haarscherpe foto’s met een strakke, moderne uitstraling? Maar vind je het wel leuk om eens een foto op bijzonder materiaal af te drukken? Dan is een fotoafdruk op Forex misschien wel interessanter voor jou.

Zou jij een foto op hout laten afdrukken? Of geef je de voorkeur aan iets dat minder robuust oogt?

 

Deze review bevat een opgestuurd product.

12 thoughts on “STEPH’S REVIEW: FOTO OP HOUT- HET VERVOLG

  1. Ik wil binnenkort ook graag een mooie foto van de kinderen op hout laten afdrukken dus deze review komt goed van pas. Ik wacht nog even tot ik volgende maand een mooie foto op het strand kan maken. Ik denk dat dat op hout helemaal mooi zal zijn.

  2. Dat is wel iets leuks, ja… wil ik ook eens van wat nader bekijken.

    Aangezien ik al een fototentoonstelling zat, wil ik ook wel wat verschillende dingen uitproberen op dat gebied.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.