#STEPHSREVIEW, OVERIG

STEPH’S REVIEW: FOTO OP HOUT- FOTOFABRIEK

Foto op hout

Deze week in Steph’s review geen verzorgingsproduct of boek, maar een heel ander product, namelijk een foto op hout. Ik hou van foto’s, maar doe daar vervolgens eigenlijk maar weinig mee. Zonde, want veel van die foto’s zullen mij doen terugdenken aan een mooi moment of een bijzondere periode. Toen ik van de Fotofabriek een foto op hout mocht laten afdrukken, had ik daar dus wel oren naar.

Wie, wat, waar?

Ik kende de Fotofabriek al van mijn zoektocht naar goede en betaalbare opties voor het afdrukken van een fotoalbum. Ze hebben dan ook verschillende prijzen gewonnen, oa van het programma AVRO Tros Radar. Van een foto op hout had ik alleen nog niet eerder gehoord, maar ik druk ook eigenlijk nooit losse foto’s af. In dit geval gaat het dus om een afdruk op berkenplex of vurenhout.

Standaard wordt de foto op berkenplex afgedrukt. Hier zit een lichte houtstructuur in en is bijvoorbeeld geschikt voor (familie)portretten. Een foto op vurenhout wordt afgedrukt op losse planken en geeft een stoerdere, robuuste uitstraling. Dit is vooral geschikt voor foto’s van landschappen of de natuur. De formaten lopen uiteen van 20×30 cm tot 60×90 cm en de prijzen beginnen bij 24,95. Als je echter veel licht of wit in je foto hebt, is het aan te raden om de foto te bewerken met een whitewash. Dit geeft een lichter effect en maakt de knoesten minder zichtbaar. Beide soorten hout zijn biologisch FSC gekeurd.

Mijn mening

Het was even denken welke foto ik op hout wilde afdrukken. Het moest wel een foto zijn die goed tot zijn recht zou komen op hout. Misschien niet verrassend, maar ik koos natuurlijk voor een foto waar mijn kind op staat en die straks een mooi aandenken zal zijn aan onze periode in Frankrijk.

Ik koos het staande formaat van 20×30 cm en omdat er veel lucht/ wit in de foto zit, ook voor een whitewash afwerking. Ik was bang dat het vurenhout iets te grof en robuust zou zijn, dus ging voor de berkenplex variant. De website werkt makkelijk en snel. Nadat ik eenmaal had besloten welke foto het zou worden, was de bestelling snel afgerond. Een paar dagen later ontving ik het product.

Ik vind hout mooi en afgedrukte foto’s leuk, maar hoe zou die combinatie zijn? Ik was bang dat het misschien een beetje Xenos-achtig zou aandoen en dat is niet helemaal mijn smaak. Ook vroeg ik me af of het afdrukken op hout niet zorgt voor een doffe foto?

Het resultaat

Toen hij eenmaal binnen was, was ik blij met het resultaat. Niet alleen omdat ik elke foto met mijn kind erop waarschijnlijk prachtig vind, maar ook vanwege de kwaliteit. De kleuren van de foto komen goed tot zijn recht. Ik denk dat door de whitewash de warmte er een beetje uit is, maar dat vind ik niet storend. Het oogt fris en je ziet een lichte houtstructuur. Ik heb de gebruikte foto met mijn mobiele telefoon genomen en van heel dichtbij zie je de pixels een beetje. Dat wijt ik echter meer aan de foto dan aan de afdrukkwaliteit. Ook voelt het product degelijk, het is mooi afgewerkt en heeft een goede dikte. Het enige dat rest is een mooi plekje vinden waar deze foto goed tot zijn recht komt. Ik zou deze houten foto niet zo snel tussen de ‘gewone’ foto’s hangen, omdat de structuur zo anders is. Wel zou ik meer foto’s op hout laten afdrukken, want het resultaat is verrassend mooi.

 

foto op hout

 

Meer weten?

Op de website van de Fotofabriek staat een uitgebreide uitleg over materialen, afwerking, opties en prijzen. Ook kun je via de website heel makkelijk bekijken hoe jouw eigen foto op hout eruit komt te zien.

Wat vind jij ervan?

 

Deze review bevat een opgestuurd product.
Uitgelichte afbeelding via Pixabay

17 thoughts on “STEPH’S REVIEW: FOTO OP HOUT- FOTOFABRIEK

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.