#ANDMORE

NIEUWE PLANNEN & EEN BLOGPAUZE?

Zoals je misschien al gemerkt hebt is het de afgelopen tijd ietsje stiller op mijn blog: een kleine blogpauze. Iets dat ik vooral zelf erg jammer vind, want in mijn blog heb ik het afgelopen half jaar echt mijn hobby gevonden. Ik ga er daarom binnenkort ook weer volop mee verder (en ik hoop dat er nog een aantal lezers zijn blijven hangen). Voor degene die zich afvragen ‘what happened?’ geef ik in deze blog een kleine uitleg over mijn blogpauze en mijn nieuwe plannen.

Blogdipje

Ik had hier al vaker over gehoord en gelezen bij andere bloggers, maar dacht dat het bij mij wel nog wel even zou duren voor ik mijn eerste blogdip zou hebben. Ik had de kalender met blogideeën voor de komende drie maanden namelijk al klaar staan. Toch sloeg het, na nog geen half jaar bloggen, ineens toe. Ik had geen inspiratie of zin meer. Al die ideeën in de planning vond ik waardeloos. En als ik dan aan de slag ging kwam er niks uit mijn vingers. Van geen enkel onderwerp kon ik een zinnig, leuk, vermakelijk of informatief blogje maken. Niet dat mijn andere blogs nou van die meesterwerkjes zijn, maar dit leek echt nergens op. Kwaliteit boven kwantiteit en toen werd het dus al gauw akelig stil. Daarnaast hielp het ook niet mee dat de drukke feestdagen voor de deur stonden.

 

Nieuwe plannen

Tegelijkertijd met het gebrek aan inspiratie voor mijn blog en de gezellige feestdagen, ontstond dan ook nog eens een ander plan. Ik heb besloten dat ik aan de slag ga als ZZP’er en ga binnenkort beginnen als Virtual Assistant! Heel spannend en eerlijk is eerlijk, al mijn enthousiasme en tijd gingen en gaan nu in die voorbereidingen zitten. Van de vraag ‘is dit iets voor mij/ haalbaar?’, tot aan het maken van mijn website en logo. Ik heb er in ieder geval veel zin in en zal jullie ook via hier af en toe op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

 

En mijn blog?

Ik voelde best wel de druk om niet in de blogdip te vallen en te blijven posten. Wil je als blogger iets opbouwen, dan is regelmatig posten toch wel een vereiste. Dikke fail dus. Toch heb ik het inmiddels heb ik het een beetje losgelaten. Hoewel ik hoop dat dit blogdipje eenmalig is en ik de komende maanden weer regelmatig ga posten, is het een hobby. Een hobby waar ik, behalve van mezelf, niets moet. En die instelling werkt. Ik zit inmiddels vol nieuwe ideeën en ben weer begonnen met schrijven.

Dus.. tot gauw!

 

Voor de bloggers onder ons: heb jij ook wel eens last gehad van een blogdip? En wat deed jij om daar weer uit te komen?

 

26 thoughts on “NIEUWE PLANNEN & EEN BLOGPAUZE?

 1. Wat een gave nieuwe plannen! Ik ben benieuwd naar het resultaat hiervan!
  Wat betreft een blog dip, ook ik loop er tegen aan, vooral door teveel andere spanning en drukte. Ik probeer de lat qua hoeveelheid blogs niet te hoog te leggen en niet te ingewikkelde blogs te schrijven. Oh en inderdaad leuke onderwerpen zoeken en brainstormen daar naar zodat ik leuke keuzes heb om over te schrijven.

  1. Dank je wel! In jouw geval snap ik ook helemaal dat het iets rustiger is op je blog. Een mens zou van minder in een ‘dip’ belanden 😉 Bedankt voor de tip, hou inderdaad ook altijd een lijstje bij met nieuwe ideeën of onderwerpen. Overigens nog gefeliciteerd en succes met je nieuwe baan, spannend!

 2. Herkenbaar. Mijn probleem was dat ik te veel op buiten gericht was (hoe doen mijn concullega’s het? Hoeveel bezoekers heb ik? Hoe word ik groter?) ipv te richten op waarom ik ben begonnen met bloggen: schrijven, mijn passie delen en de “beloningen” vanuit mij te zoeken ipv vanuit buitenaf. Dat gaat met horten en stoten en soms laat je je verleiden door een avondje zelfmedelijden en vergelijken met grote blogs.

  Hoe dan ook: ik volg je graag!

  1. Dank je wel! Ik herken me ook in wat jij zegt. Als je daar even afstand van neemt dan komt de inspiratie vaak vanzelf weer terug inderdaad.

  1. Dank je wel, ik vind het ook erg spannend hoe het gaat uitpakken, maar heb er heel veel zin in. Zijn we straks (jij nu al natuurlijk) toch beide weer aan het werk 😉

 3. Snel even een speeldate plannen hé! 🙂 En ik hoop dat je nieuwe uitdaging als Virtual Assistant een succes gaat worden! Die blogdip, dat zal oprecht iedereen wel eens hebben lijkt me zo, of het nou je hobby is of niet. En…ik blijf je natuurlijk volgen! Oh ja, en leuk als je de instagram tag invult hé, maar het hoeft niet! 😉
  Femke recently posted…Instagram Tag 2017My Profile

  1. Dank je wel. Zin in de playdate as vrijdag 🙂 Gelukkig lees ik inderdaad dat meerdere bloggers wel eens last hebben van een dipje. Gelukkig hangt er in mijn geval niet zoveel vanaf, maar ik pak het liever altijd goed aan en daarom zit mijn dipje me toch een beetje dwars. Instagram Tag komt er in ieder geval aan!

  1. Wat knap, daar kijk ik echt tegenop! Misschien scheelt het ook of je blogt als hobby of professioneel en over welke onderwerpen je schrijft. Of ik ben gewoon iets minder creatief in dat opzicht, dat kan natuurlijk ook 😉 (al komt de inspiratie nu gelukkig weer terug).

  1. Dank je wel! Bloggen is inderdaad een hobby waar snel heel veel tijd in gaat zitten. Gelukkig merk ik dat de inspiratie na wat rust ook bij mij weer terugkomt.

 4. Ik heb zeker last van blogdipjes! In de winter vaker en mijn gezondheid helpt daar de laatste tijd ook niet bij. Maar ik geef de moed net als jij niet op. En nog toevalliger, ik ben ook aan het kijken naar de mogelijkheden om als VA aan de slag te gaan. Dat zou namelijk perfect bij mij passen. Ik wens jou alvast veel succes! 🙂

  1. Zo te lezen hebben er gelukkig meer bloggers last van. Leuk dat jij ook overweegt VA te worden (en succes natuurlijk, mocht jij ook gaan beginnen).

 5. Heb er nog geen last van gehad, maar soms post ik iets minder blogposts omdat ik gewoon minder te delen heb op dat moment. Vooral het begin van januari was moeilijk omdat ik precies uit mijn natuurlijke ritme was.

 6. Ik blog nog niet zo lang. Ik heb het nog niet gehad, maar ik kan mij voorstellen dat het wel een keer komt! Eind december lag mijn blog frequentie wel een stukje lager. Misschien toch een klein winter dipje? Veel succes met jouw plannen!

  1. Oeps, wat stom. Ik zie deze comment nu pas. Bedankt! En het was inderdaad een klein winterdipje, inmiddels gelukkig weer back on track! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.