#MOMLIFE

NAAM TWEEDE KINDJE: MAKKELIJKER OF MOEILIJKER

Naam tweede kindje

Misschien herinner je je nog het artikel waarin ik schreef hoe lastig we het vonden om een jongensnaam te bedenken. Waar de meisjesnaam al een week na de zwangerschapstest besloten was, bleven we twijfelen over de jongensnaam en besloten we pas de dag na zijn geboorte definitief (en pas toen, vol overtuiging) dat het Johnny Julian werd.

Deze zwangerschap zijn we ook alweer flink bezig met brainstormen. Maar vinden wij het nou makkelijker of moeilijker om een naam te kiezen voor ons tweede kindje?

Past de naam?

Wat betreft de meisjesnaam kunnen we kort zijn: net zo makkelijk. Bij de eerste waren we er snel over uit en ook nu hadden we opnieuw een lijst met de mooiste, stoerste, leukste meisjesnamen waar ik helemaal verliefd op was. Dat is dan ook serieus het enige wat ‘jammer’ is aan opnieuw een jongen krijgen: die mooie namen die we niet zullen gebruiken.

We waren en zijn natuurlijk ook volop bezig met een lijstje jongensnamen. Dat was vorig keer dus een hels karwei, want ik werd nergens echt verliefd op. Bij elke naam was er een beetje twijfel. En nu moesten we weer van vooraf aan beginnen met deze struggle, help!

dreumes knuffel

Rekening houden met..

Ondanks dat het eisenlijstje nu nog langer is dan de vorige keer, hebben we al meerdere serieuze opties. Overigens totaal andere namen dan de namen die op ons lijstje stonden tijdens de eerste zwangerschap.

Bij een eerste kind kun je bij wijze van spreke nog alle kanten op: lang/kort, klassiek/modern, Oer Hollands/Scandinavisch, ga zo maar door. Destijds was dit ons eisenlijstje:

 • Passend bij onze voornamen;
 • Passend bij zijn tweede naam;
 • Passend bij zijn achternaam;
 • Uit te spreken in Nederland en het buitenland;
 • Catchy, maar niet té hip of té eigentijds;
 • Leuk als hij baby is, maar ook leuk als hij volwassen is.

Voor onze tweede, hebben we nog een paar extra ‘eisen’:

 • Passend bij de naam van zijn grote broer;
 • Niet met dezelfde initialen.

Het zal dus bijvoorbeeld geen Teun of andere oud-Hollandse naam worden worden en ook geen Joost Jacob. Als ik ze beide in één zin roep (en ik vermoed dat dat nog heel vaak zal zijn), moet het wel lekker uit te spreken zijn. Met Johnny hebben we een internationale, stoere naam en dat willen we nu weer. Hoewel de keuze beperkter is, maakt dit het kiezen een stuk makkelijker.

We hebben zelfs al een voorkeur voor één naam. Die gaan we natuurlijk nog niet verklappen en ik denk dat we, net als bij Johnny, pas definitief beslissen als de baby eenmaal in ons armen ligt. Even aankijken of de naam wel echt bij hem past.

Suggesties?

Hoewel we al een lijstje hebben, mag deze nog wel wat langer. Ik ben dus erg benieuwd of jullie nog suggesties hebben voor een toffe jongensnaam!

 

Uitgelichte afbeelding via Pixabay.

 

7 thoughts on “NAAM TWEEDE KINDJE: MAKKELIJKER OF MOEILIJKER

 1. Ik vond het bij de tweede ook moeilijker. Uiteindelijk hebben we toen tijdens de bevalling de knoop door gehakt.
  Ik heb wel wat inspiratie voor je:
  Nathan, Eli, Benjamin, Casper, Steve, Finn, Lucas, Aron, Toby, Ivan (spreek uit als Aiven), Ryan, Luke, Tygo, Lenny, Lorenzo, Alan, Viggo, Manuel, Stephan.

 2. Wat spannend om weer een naam te kiezen! Hier was het voor beiden geslachten snel duidelijk. Mocht er ooit een tweede komen weten we het voor een meisje wel, maar voor een jongen…. haha

 3. Ook wij hadden al vanaf ergens het begin van mijn eerste zwangerschap een meisjesnaam. En er komt hier geen geplande derde, maar mocht het toch gebeuren zou ik die naam nog steeds gebruiken. Maar goed we hebben wel 2 jongensnamen gevonden die wij heel mooi vinden.

  Bij Johnny denk ik op de een of andere manier direct aan Jack wat niet aan je eisen voldoet. Kai vind ik ook mooi. Of Nathan, Ian of Mason?

 4. Jaaa met een tweede wordt het ineens een stuk moeilijker hé! Wij hadden precies dezelfde criteria eigenlijk. En plots kwam daar ineens de naam Jonas omhoog. Klinkt lekker als je het mij vraagt, Tijmen & Jonas. Maar bij jullie Johnny vind ik het wel moeilijker hoor, ik vind dat een hele coole naam maar met deze naam zijn heel veel namen voor zijn broertje meteen een no-go. Geen oer hollandse naam nee, kan echt niet. Hoewel ik Willem dan wel weer heel tof vind erbij bedenk ik me nu. Ben heeeeel benieuwd waar jullie mee komen!!
  Femke recently posted…Een overview van growUP tijdens showUP september 2018My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.