#FRANCE

LA DOUCE FRANCE, EEN NIEUW AVONTUUR.

Johnny is net een jaar oud, dus tijd voor een nieuw avontuur in het buitenland. Op naar Frankrijk! Het krijgen van een kind heeft niets afgedaan aan onze liefde voor het onbekende.

Iets minder avontuurlijk

Ok, ok, de eerste paar maanden nadat Johnny was geboren moesten we er niet aan denken om de hort op te gaan. Met kind op onze rug door Azië backpacken leek een paar jaar geleden een veel beter idee dan nu. Er is dus wel degelijk iets veranderd. Behalve veel spullen, heeft een baby ook rust en regelmaat nodig en het allerbelangrijkste: medische hulp in geval van nood. Voor mezelf wil ik best risico lopen op dengue of malaria, maar doe je dat ook je kind aan? Nee, zo avontuurlijk zijn we nou ook weer niet.

frankrijk

Toch willen we nu we vader en moeder zijn geworden (nog) niet gelijk een huisje, boompje en beestje. Johnny hoeft voorlopig nog niet naar school, dus we maken graag gebruik van de vrijheid die we hebben de komende tijd.

En al tijdens mijn zwangerschap was het plan er: als het kindje er is en we hebben weer wat gespaard, dan gaan we een poos naar Frankrijk. Arends ouders hebben daar een prachtig huis, dat een groot deel van het jaar niet wordt gebruikt. Arend heeft daar als baby ook een tijd gewoond en uiteraard vele vakanties doorgebracht. Hoe mooi is het dan om dit nu met ons eigen gezin opnieuw te beleven?

Op naar Frankrijk

Na een pittig en vermoeiend jaar keken we dan ook reikhalzend uit naar dit avontuur. Geen spanning en sensatie, wilde avondjes uit en bergen nieuwe vrienden. Dit keer een ander soort avontuur: een van rust, ruimte, mooie uitzichten, heerlijk weer, prachtige natuur en goed eten. Een eigen moestuintje, een paar kippen zodat we elke dag verse eitjes hebben en veel quality time.

Hoe lang we het hier uit houden? Geen idee. Het zal afhangen van of we geld kunnen verdienen om in ons onderhoud te voorzien. En of we hier kunnen aarden en een sociaal leven kunnen opbouwen. Beide dingen zullen misschien wel lastig zijn, maar een ding is zeker, voorlopig genieten we van dit mooie avontuur.

nieuw avontuur

 

3 thoughts on “LA DOUCE FRANCE, EEN NIEUW AVONTUUR.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge