#MOMLIFE

EEN JONGEN OF EEN MEISJE? VERRASSING!

Jongen of een meisje?

Wordt het een jongen of een meisje? Toch wel een van de meest gestelde vragen tijdens de zwangerschap. En een vraag die wij niet konden beantwoorden. We wilden het geslacht niet weten. Surprise, surprise tot het laatste moment. De reacties liepen uiteen, maar de meeste mensen vonden het erg leuk, vooral de oudere generatie. Veel mensen voegden er wel aan toe dat ze het zelf nooit zouden doen.

Waarom niet?

Er zijn maar een paar momenten in je leven dat je oprecht verrast kunt worden met iets dat je gewoon nog niet weet. Het geslacht van je kindje is er een van.

Ook wilde ik tijdens mijn zwangerschap niet te veel fantaseren over hoe het later zou zijn. Als ik het geslacht al zou weten, zou ik teveel denken aan hoe ik later samen zou gaan shoppen met mijn mini me of hoe Arend met zijn zoon hutten zou gaan bouwen. Zover wilde ik nog helemaal niet vooruit kijken, ik wilde genieten van het moment, met het wonder in mijn buik.

Daarnaast maakte het ons niet zoveel uit, met betrekking tot de inrichting en kleding. We hadden geen babykamer en houden van neutrale kleuren en kleding. Zeker die eerste paar maandjes als je kindje nog zo klein is, hoeven we geen uitgesproken jongens of meisjes pakjes, rompertjes en shirtjes. Dat komt allemaal vanzelf.

Voordelen

  • Verrassing! Als je kindje eenmaal geboren is, is de verrassing zooo leuk! Niet alleen voor jezelf, maar ook als je het nieuws deelt met vrienden en familie.
  • Altijd wat om over te praten: mensen houden van raden. Je hoort de gekste bakerpraatjes en iedereen heeft een gevoel over het geslacht, waar ze vaak ook behoorlijk van overtuigd zijn (voor sommige mensen is dit misschien wel een nadeel).
  • Je krijgt cadeautjes in neutrale kleuren, hetgeen bij onze smaak past. Dus geen hysterisch roze jurkje met franjes of baby blauwe badhanddoeken.
  • Het houdt je koopzucht in bedwang. Ik vond het teleurstellend hoe weinig unisex kleding er is als je niet gewoon simpel wit wilt. Veel winkels zijn opgedeeld in een meisjes en jongens afdeling, daar tussenin zit weinig. Dit zorgt er in ieder geval voor dat je niet alle winkels leeg koopt.

Nadelen

Toch kan ik me goed inbeelden dat mensen het geslacht wel willen weten, dit zijn bijvoorbeeld een aantal nadelen:

  • Zoals ik net al zei: de keuze is beperkt. Als je de babykamer wilt inrichten vallen bepaalde kleuren af als je het geslacht nog niet weet.
  • De verrassing van het geslacht gaat ‘verloren’ in de blijdschap van de komst van het kindje. Met een gender reveal party of een extra post op facebook, vier je een keertje extra feest of vang je een keertje extra veel likes.
  • Als je al een kindje hebt, kan ik me ook voorstellen dat je het geslacht wilt weten i.v.m. kleertjes die nog een rondje meekunnen of niet. Als je al tijdens je zwangerschap weet of je een nieuwe garderobe nodig hebt, kunnen je je alvast oriënteren (en losgaan in de sale).
  • Je moet voor zowel een jongen als een meisje een naam bedenken. In ons geval hadden we de meisjes naam al een week nadat ik wist dat ik zwanger was. De jongensnaam daarentegen bleef een maandenlang gespreksonderwerp en werd pas definitief de dag nadat Johnny geboren was.

De keuze is voor iedereen persoonlijk. Ik vond deze verrassing onbetaalbaar en heb genoten de voorpret, maar misschien doen we het een eventuele volgende keer weer anders.

Afbeelding via KaboomPics

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.