#ANDMORE

INSTAGRAM TAG 2017

Op de valreep! Ik werd door Femke van The Things We Like namelijk getagged in de Instagram Tag 2017, die is bedacht door Daniëlle van Allesvandaan.nl. Hoewel ik in een eerder artikel al eens terugblikte op 2017, leek het me ook leuk om het jaar te bekijken vanuit mijn Instagram foto’s. Moet nog nét kunnen (eind) januari 2018, toch?

1. WELKE FOTO’S KREGEN IN 2017 DE MEESTE LIKES?

Een throwback foto, uit 2015. Een badkamer selfie met m’n zwangere buik. Baby in de buik bleek een Insta hit!

instagram tag 2017

2. WAT IS JE ALLERLAATST GEPLAATSTE FOTO OP INSTAGRAM IN 2017?

Dat is een foto van heel veel chocolade in de Franse supermarkt. Met kerst en/of nieuwjaar geven veel Fransen elkaar chocolade. Wat resulteert in stellages vol met Ferrero Rocher en andere chocolaatjes.

instagram tag 2017

3. WAT IS DE ALLEREERSTE FOTO DIE JE IN 2017 PLAATSTE OP INSTAGRAM?

Ik ben voor mijn blog een nieuw Instagram account begonnen. De eerste foto van 2017 komt daardoor pas uit juli en dit was een foto waarin ik, samen met een paar andere foto’s, mijn nieuwe blog aankondigde.

instagram tag 2017

4. WAT IS DE ALLERLEUKSTE FOTO VAN 2017 WAAR JE ZELF OP STAAT?

De foto in de dierentuin, samen met Johnny. De dierentuin, les 3 vallées, in Frankrijk, was overigens een enorme teleurstelling. Slecht onderhouden en overal rommel. Desondanks was het een gezellige dag met heerlijk weer.

instagram tag 2017

5. VAN WELKE INSTAGRAMFOTO UIT 2017 KRIJG JIJ TER PLEKKE HEIMWEE?

De foto dat ik samen met mijn zusje (semi-spontaan) in de paleistuin van Albi loop. Albi is zo’n mooie stad, iedereen die op bezoek komt nemen we hier mee naar toe. En de paleistuin is mijn favoriete plek daar.

instagram tag 2017

6. WAT IS HET ALLERLEKKERSTE GERECHT DAT JE IN 2017 OP INSTAGRAM DEELDE?

Ik wilde bijna roepen: ik deel nooit foto’s van gerechten, maar dat is helemaal niet waar. Met onze moestuin in Frankrijk van afgelopen zomer deelde ik wel degelijk regelmatig een foto met eten erop. Niet zozeer gerechten, maar wel overheerlijke groenten en fruit uit eigen tuin.

instagram tag 2017

7. WAT IS DE ALLERLEUKSTE FOTO DIE JE IN 2017 MAAKTE VAN EEN (HUIS)DIER?

Dat is lastig kiezen (en dat terwijl ik niet eens zo’n dierenvriend ben).

instagram tag 2017Deze kat kwam tijdens een wandeling met ons meegelopen en besloot niet meer weg te gaan. Hoewel de meeste katten hier half wild zijn, was deze enorm aanhankelijk en knuffelig. Té schattig en we kregen het dus niet over ons hart hem niet wat eten te geven. Dit tot onvrede van onze eigen, niet zo knuffelige, poes Miemoe. Gelukkig hebben we inmiddels een mooi huis voor hem gevonden waar hij alle liefde en aandacht krijgt.

instagram tag 2017

Maar deze foto vind ik ook heel leuk. Hoewel we deze kippetjes zouden groot brengen om te slachten (en ze uiteindelijk werden gedood door de marter voor we de kans kregen), blijft deze foto van onze lieve kuikentjes één van mijn favorieten. Ook omdat het een beetje symbool staat voor ons leven in Frankrijk.

8. WELKE FOTOBEWERKINGSAPPS (OF INSTAGRAMFILTER) GEBRUIKTE JIJ DIT JAAR HET MEEST?

Ik denk niet dat veel mensen wachten op mijn tips hierover, want mijn feed is niet echt een pareltje voor het oog. Ik maak mijn foto’s met een belabberde camera en eenheid zit er meestal ook niet echt in.

Om toch antwoord te geven op de vraag: ik gebruik meestal geen filter en bewerk de foto’s in Instagram zelf. Vaak maak ik de foto wat helderder, soms pas ik ook het contrast en de warmte aan.

9. WAT ZIJN JOUW MEEST GEBRUIKTE HASHTAGS OP INSTAGRAM (TOP 5)?

Ik vermoed dat dat #laviedestephanie #mamablog en #mamablogger zijn. Die zet ik namelijk onder bijna elke post, in de (ijdele) hoop wat volgers naar mijn account te trekken.

10. WELKE 3 ACCOUNTS ZIJN BIJ JOU FAVORIET?

  • Noppieslot. Van haar Instagram account wordt je helemaal vrolijk. Ze is net bevallen van haar derde wondertje, maakt mooie foto’s en hele gezellige stories. Een aanrader dus!
  • Essmavanlittleorigin. Zij deelt altijd vol enthousiasme en positiviteit leuke foto’s, quotes en stories, waardoor ik, naast het lezen van haar blog, echt het gevoel krijg haar te leren kennen als een soort vriendin.
  • TankSinatra. Geen moeder en geen blogger, dus een vreemde eend in de bijt. Maar ik hou ook van wat luchtigheid en humor op mijn tijdlijn en ik moet vaak hardop lachen om de memes van dit account.

In 2018 ben ik tot op heden nog niet heel actief geweest, maar door deze Instagram Tag krijg ik gelijk zin om meer te gaan delen!

Ben jij een enthousiaste Instagrammer?

5 thoughts on “INSTAGRAM TAG 2017

  1. Hallo Stephanie!!
    Wat mooi om te lezen dat ik dat bij jou teweeg breng! Ik doe m’n best en dat het dan ook ‘lukt’ vind ik een bijzondere gedachte! Ik vind dat heel waardevol en geeft mij meer de drive om nog meer mensen te enthousiasmeren. 😉 Mijn feed is ‘wat je ziet krijg je ook’ en uiteraard kan het allemaal mooier en strakker en nog meer waar ‘er’ achter kan. Ik blijf liever dicht bij mezelf…Ik hou erg van kleur en daarom gebruik ik vaak het filter ‘clarendon’ zodat de kleuren er net iets beter uitkomen. Als fotobewerkingsprogramma kan ik je Facetune of pro HDR x adviseren! Veel instaplezier en kijk uit naar je volgende foto!
    PS de foto met je zwangere buik is terecht een hit! Zooo mooi! Pregnant & Glam kan dus wel! 🤩 prachtig!
    Essma recently posted…Halve marathon update #12 | WinterdipMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge