#TRAVEL, Indonesië

INDONESIA II: BANDUNG & BALI RESORT STYLE

Tijd voor een nieuw reisverhaal in Indonesië. In het vorige deel las je al over onze avonturen in Jakarta. In deze blog verlaten we de grote stad en zoeken we de natuur op in de buurt van Bandung en genieten we nog even van alle luxe op Bali.

Bandung: volcano’s & hot springs

Na anderhalve week in Jakarta is het tijd om meer te zien van de rest van Indonesië. We reizen met chauffeur en eigen auto (ja, de luxe begint al te wennen) af naar Bandung. Als we ’s avonds aankomen, merken we gelijk het temperatuurverschil. Bandung ligt in de bergen en het is hier een stuk frisser. Na het eten gaan we op bezoek bij familie van onze vrienden en daarna rijden we door de Ciater, een plaatsje in de buurt van Bandung.

Hier overnachten we in een bungalow op het Sari Ater Hot Spring Resort. Een heerlijk resort dat tussen de warmwaterbronnen in ligt. Het is inmiddels al laat en rond drie uur ’s nachts begint de slaap toe te slaan, maar niet voordat we nog even ontspannen in één van de warmwaterbronnen. Wat is er nu lekkerder dan een heerlijk warm bad voor het slapen gaan?

bandung

We vallen daarna als een blok in slaap en worden de volgende dag pas rond twaalf uur weer wakker. Na alle drukte en gekte in Jakarta, is het heerlijk om weer in de natuur te zijn en te ontspannen. Hoewel er bij het resort genoeg te doen is: rondscheuren in een jeep of paintballen, kiezen we deze dag opnieuw voor de ontspanning en bezoeken we een aantal andere warmwaterbronnen.

bandung

bandung

Op de laatste dag is het tijd voor wat sightseeing en gaan we naar de nabijgelegen vulkaan Tangkuban Perahu, die op ongeveer 30 km van Bandung ligt. Na een fijne middag is het alweer veel te snel tijd om terug te keren naar Jakarta, waar de volgende ochtend onze vlucht naar Bali vertrekt.

bandung

Luxurious Bali

Helaas gaan we niet in de originele bezetting naar Bali, de moeder van onze vriend heeft haar middenvoetsbeentje heeft gebroken en zit in het gips en een nichtje dat mee zou gaan, kan helaas ook niet. Dus we vertrekken met een groepje van vier naar Bali: Arend, ik, onze vriend en een vriendin van de familie uit Jakarta. Op Bali worden we opgehaald door een kennis die ons rondrijdt. De trip is georganiseerd door deze vriendin en onze eerste stop is een hotel in Kuta. Niet een hotel of een stad die we zelf snel hadden uitgekozen. Het is de meest westerse plek die we de afgelopen maanden hebben gezien en we wanen ons al even in Australië (waar we na Indonesië heen zullen gaan).

Nadat we zijn ingecheckt springen we weer in de auto, op naar de Rock Bar waar we de zonsondergang zullen bewonderen. Deze bar, gevestigd op een enorm resortcomplex, is een populaire plek, want er staat een wachtrij van minimaal een uur. Daar hebben we geen zin in. We blijven nog even om wat foto’s te maken van de prachtige omgeving en de ondergaande zon en gaan vervolgens naar een andere bar voor een drankje.

bali

bali

bali

Rust in Kuta?

De volgende dag gaan de anderen alweer vroeg op pad en besluiten Arend en ik een dagje iets voor ons zelf te doen. We zijn een beetje klaar met het in de auto van hot naar her racen. Hoewel je zo op prachtige plekken komt, is dat niet helemaal onze manier van reizen. Een dagje rust dus, dat ten eerste bestaat uit goed uitslapen. Daarna wandelen we naar het strand waar we genieten van prachtige hoge golven en eten we wat in de buurt. De dag erop verlaten we Kuta en gaan we naar het zuidelijkste puntje van Bali. Hier kunnen we een dag lang doen alsof we heel rijk zijn. We hebben hier namelijk onze eigen luxe privé villa, bij Karma Kandara en krijgen een massage van het huis. Een heerlijk begin van ons verblijf. De villa ligt in een soort park, dat vol staat met nog meer villa’s, gelegen op een klif. Er zijn verschillende infinity pools en er is een kabelbaantje dat je stijl naar beneden brengt om in de zee te plonsen. Als we onze villa kunnen betreden kijken we onze ogen uit: er zijn vier prachtige slaapkamers, een enorme woonkamer met keuken en uiteraard onze eigen infinitypool.

bali

bali

Hier gaan we de rest van de dag natuurlijk niet meer weg: van deze dure grap willen we optimaal genieten. Tijd voor een ‘fotoshoot’, een plons in het zwembad en een heerlijk drankje. De volgende dag moeten we helaas alweer uit checken, al is dat voor onze portemonnee misschien maar beter ook. We nemen afscheid van onze Nederlandse vriend en Indonesische vriendin, die terug naar Jakarta gaan. Arend en ik gaan weer met z’n tweetjes op pad. Terug naar ons backpackleven, dat we na al deze luxe en weldaad stiekem toch wel hebben gemist.

bali

In het volgende verhaal lees je over het laatste deel van onze reis door Indonesië. We gaan weer back to basic: we ontdekken meer van Bali, verblijven op Gili Trawagan en bereiden ons voor op onze reis naar Australië.

 

14 thoughts on “INDONESIA II: BANDUNG & BALI RESORT STYLE

  1. Leuk om dit allemaal te lezen. Het is alweer een hele tijd geleden dat ik er op reis was, zo te zien is er wel het een en ander veranderd. Tijd om weer eens opnieuw te gaan? Krijg er nu spontaan weer zin in

    1. Voor mij is deze reis ook alweer een tijdje geleden, dus inmiddels zal er wel nog meer veranderd zijn. Ik zou er sowieso graag nog eens heengaan!

  2. Jeetje, wat een mega luxe villa daar op Bali! Ik vond Bali mooi, maar eerlijk gezegd vond ik Java en Flores veel puurder en authentieker. Neemt niet weg dat we op Bali hebben genoten van alle wellness en lekker eten! 🙂 Maar Kuta hebben we overgeslagen. Wij hadden aan t eind van de reis nog een paar dagen een lekker luxe hotel in Jakarta. Dat was wel genieten! Maar t backpacken zou ik, net als jullie niet willen missen!
    Femke recently posted…Een avontuurlijke week op Oost-Java deel 1: BromoMy Profile

    1. Wij vonden Bali ook wel héél erg toeristisch en niet helemaal wat we ervan hadden verwacht, ondanks dat we ook enorm genoten hebben. We willen hoe dan ook nog een keertje terug, om Indonesië op onze eigen ‘backpack’manier te doen, buiten het hoogseizoen. Er is nog zoveel te zien en te doen (en wij hebben helaas best wat overgeslagen). Zucht.. Ik wil weer weg! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.