#MOMLIFE

IK BEN ZO’N MOEDER DIE..TAG

‘Ik ben zo’n moeder die..’ tag

Net toen ik bedacht dat ik iets meer over mezelf wilde delen op mijn blog, kwam ik bij Merel van LotusWritings de ‘ik ben zo’n moeder die’ tag tegen. Een tag die verzonnen is door Marjo van Mar-Joya.

Het leek haar leuk in deze tag 10 willekeurige ‘ik ben zo’n moeder die..’ stellingen te beantwoorden. Dit omdat elke moeder het op haar eigen manier doet en we zo wellicht iets van elkaar kunnen leren. Daarnaast een leuke manier om meer over mijzelf te delen.

Dus bij deze:

.. Thuisblijft

Nooit gedacht dat ik een thuisblijfmoeder zou worden, maar terugkomend van onze wereldreis konden wij een tijdje bij mijn schoonouders wonen. Hierdoor konden we sparen om naar Frankrijk te gaan en had ik de luxe om thuis te kunnen blijven. Enerzijds dus een luxe en een bewuste keuze waar ik heel blij mee ben. Anderzijds ook een keuze waarbij ik soms het gevoel heb dat ik me moet verantwoorden of verdedigen. ‘Waarom werk je niet?’ ‘Wat doe je dan de hele dag?’ Voor mijn kind zorgen is ook best fulltime. Bovendien is het niet zo dat ik van plan ben om tot zijn 18e thuis te blijven.

.. De ophef omtrent borstvoeding niet zo snapt

Misschien komt het door mijn omgeving en mag ik mijzelf gelukkig prijzen, maar ik heb nooit wat gemerkt van de borstvoedingsmaffia. Ik ben vaker opiniestukken over deze maffia tegengekomen dan dat ik deze zelf tegenkwam. Op een borstvoedings facebookpagina zul je natuurlijk fanatieke voorstanders treffen. Als je daar advies vraagt, is het advies erop gericht dat jij de borstvoeding wil laten slagen. Als je twijfelt, zul je adviezen krijgen om door te zetten, maar staat je besluit vast, dan is er niemand die je daarop aankijkt.

Ik heb zelf tijdens de zwangerschap duidelijk laten weten dat ik het zou proberen. Ik wilde het heel graag, maar had absoluut geen behoefte aan de ongevraagde mening hierover van mensen om mij heen. Lukt het, geweldig! Lukt het niet, geen man over boord. Mijn omgeving was trots, maar dat waren ze ook geweest als ik langer was blijven doorvoeden of als ik eerder gestopt zou zijn. En zo denk ik er ook over bij anderen. Leven en laten leven. Al ben ik wel van mening dat goede voorlichting vaak ontbreekt en het daardoor bij sommigen sneller mislukt. Dat vind ik zonde.

..Niet van dragen houdt

Ik wilde heel graag dragen. Wel in een draagzak. Zo’n lange lap stof die je een paar keer moet omslaan en op een bepaalde manier moet vastknopen is niets voor mij. Ik ben meer van het praktische en dan kon ook mijn vriend hem gebruiken. Dus kreeg ik van mijn moeder een mooie, ergonomische draagzak. Ik heb regelmatig een stukje gelopen met mijn kind in de draagzak, maar zowel hij als ik houden het niet lang vol. Met zo’n bult op mijn buik heb ik toch weinig bewegingsvrijheid, ik vind het al snel te warm en ook mijn kind begint alweer vlug te worstelen om zich los te maken. Van tevoren dacht en hoopte dat ik het veel vaker en langer zou gaan doen, helaas! Gelukkig is het ook nooit echt nodig geweest. Ik kan me voorstellen dat dragen de ideale oplossing is bij een kindje met veel behoefte aan huid-op-huid contact. Ik ga liever een stuk wandelen met de kinderwagen of buggy en vind de draagzak vooral fijn als aanvulling of ter afwisseling.

..Voor vaccineren is

Altijd een gevoelig onderwerp. Ik ben voor en kan ook nooit zo goed tegen de antivaxxers. Mijn haren gaan overeind staan van waardeloos geschreven, niet wetenschappelijke websites waar van alles wordt verkondigd. Ik vind het meestal een egoïstische keuze en jammer dat men op deze manier anderen in gevaar brengt. Hoewel ik snap dat het geven van vaccinaties niet 100% zonder risico’s is, vind ik dit risico niet opwegen tegen het risico van niet vaccineren. Een onderwerp dat ik liever wel vermijd in discussies, want zowel voor- als tegenstanders zullen toch niet van mening veranderen.

..Blij is als haar kind op bed ligt

Yes! Ik moet eerlijk toegeven dat ik uitkijk naar het moment dat het bedtijd is. Dan heb ik namelijk eindelijk tijd voor mezelf. Misschien is dat anders als je veel buitenshuis werkt? Ik geniet van mijn kind, maar ben ook heel blij met rust, stilte en tijd om zelf wat te doen na een hele dag samen. Wel mis ik hem alweer gauw en vind ik het altijd gezellig om hem weer uit bed te halen!

..Niet zo goed is in het huishouden

Je zou verwachten dat als je dan toch de hele dag thuis bent alles tot in de puntjes geregeld is. Helaas. Het huishouden doe ik grotendeels tijdens de dutjes en dan heb ik ook niet altijd zin om gelijk schoon te gaan maken. Daarnaast zorgt mijn kind ervoor dat het opgeruimde huis binnen no time weer een bende is. Hoewel ik het wel goed schoon houd, oogt het 99 van 100 keer een beetje rommelig.

..Haar kind Teletubbies laat kijken

En dat is geloof ik pedagogisch niet helemaal verantwoord, maar wel zijn favoriete programma op het moment. Wees gerust, ik laat hem ook wel eens kijken naar andere programma’s waar hij hopelijk meer van opsteekt. En hij kijkt ook wel eens iets langer of vaker dan ik eigenlijk wil. Toch valt het mee, in Frankrijk leven we veel buiten en hij krijgt genoeg tijd om elke dag al zijn energie kwijt te kunnen in de frisse buitenlucht. Ik vind Netflix of Youtube vooral ideaal als hij te moe is om zichzelf te vermaken, maar het geen bedtijd is.

..Nog geen idee heeft over opvoedmethodes

Ik ben mij her en der aan het verdiepen in hoe ik mijn kind wil opvoeden. Ik heb twee boeken besteld en ook online het een en ander gelezen. Hoewel ik het allemaal heel interessant vind, is het in praktijk brengen daarvan nog niet gelukt. Het 15 maanden sprongetje is weer voorbij en ik denk dat het pas echt lastig wordt als ik straks een peuter heb. Voorlopig doe ik dus nog maar wat. Iets met veel liefde, aandacht en een beetje consequent zijn.

..Haar eigen kind de allerleukste vindt

Ik vond het altijd vreselijk, die ouders die hun eigen kind zo ophemelden. Het is een kind en het lijkt me logisch dat als hij of zij gezond is, het vanzelf wel eens leert lopen, praten, schrijven, etc. Nu ik zelf moeder ben, ben ik net zo’n ouder: apetrots. Op werkelijk alles. Wauw, hij snapt hoe zijn blokkendoos werkt! Ohh, hij roept boe als hij een koe ziet. En ondanks dat ik snap dat dit bij zijn normale ontwikkeling hoort en ook begrijp dat hij niet bovengemiddeld bijzonder is, voelt het wel zo. Daarnaast vind ik ook echt dat we mazzel hebben met hem, hij heeft zo’n lief en vrolijk karakter. Ik probeer er in ieder geval niet (teveel) over op te scheppen en ik maak er ook geen wedstrijdje van met andere moeders.

..Haar best doet

En zeker niet perfect is. Net als iedere andere moeder natuurlijk. Daar laat ik het maar even bij, want het al met al een enorme lap tekst geworden. Ik ben blij als je tot hier bent geraakt!

P.s. Vind je het leuk om deze tag ook op jouw blog te gebruiken? Ik lees hem graag! En vermeld natuurlijk ook Marjo even in je post.

Afbeelding via Pixabay

15 thoughts on “IK BEN ZO’N MOEDER DIE..TAG

 1. Wat een leuke tag! Juist omdat hij meer vrijheid geeft. In jouw verhaal over thuisblijven kan ik me wel vinden ook al ben ik door medische oorzaak thuis en daardoor is de situatie wel anders. Maar toch. En een kind wat lekker even slaapt en jij rust… Heerlijk!

  1. Ja vond ik ook! Fijn dat het herkenbaar is, ondanks dat jouw situatie heel anders is. Lijkt me extra lastig als het thuisblijven een medische oorzaak heeft en geen keuze is die je zelf kon maken.

 2. Super leuk en super herkenbaar heel veel dingen … met 3 kleine kids … keek ik echt uit naar de tijd in ze in bed te liggen Hahahah, en voelde me inderdaad wel schuldig over !
  Nu kijk ik er naar uit als ze echt allemaal het huis uit zijn ! Ook moeilijk omdat te zeggen tegen andere … maar ik ben klaar met opvoeden !!!! De laatste is vorige week 18 geworden !!!! Eindelijk allemaal “volwassen ” … geniet van je kleine mannentje ?

  1. Dank je wel! Ik kan me voorstellen dat je na zoveel jaar klaar bent om dat af te sluiten en je je weer helemaal op jezelf kan richten. Je kan in ieder geval super trots zijn op het werk dat je heb afgeleverd 😉 Wij genieten er nog even van haha

 3. Je bent een kanjer. Jammer dat je het gevoel hebt je te moeten verantwoorden omdat je niet werkt. Ergonomisch dragen kan ook heel praktisch met 2 klikken hoor :)- Ik ben ook pro vaccineren en kan er niet tegen dat de mensen die ertegen zijn zich direct beledigd voelen zodra er een positief artikel erover verschijnt.

  1. Dank je wel! Mijn draagzak is ergonomisch, toch doe ik mn kindje (en mezelf) er helaas weinig plezier mee haha. Maar misschien moet ik eens kijken naar een andere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.