#STEPHSREVIEW, OVERIG

STEPH’S REVIEW: FLOWERPRESS STUDIO CARMELA BOGMAN

Flowerpress

Deze week in Steph’s review een bijzonder product, namelijk de Flowerpress van Studio Carmela Bogman. Een bloemenpers dus. Dat klinkt in eerste instantie misschien ouderwets (denkende aan de bloemenpers met oude kranten, hout en schroeven die ik als kind had), maar deze bloemenpers is anders: strak, modern en een parel voor het oog.

Flowerpress Carmela Bogman

Wie, wat, waar?

De Flowerpress van Studio Carmela Bogman is ontworpen door Carmela Bogman en wordt geproduceerd in Nederland. Carmela Bogman heeft haar studio in 2006 opgericht met als doel mensen bewust te maken van de natuurlijke schoonheid om hem heen. Met simpele en integere producten die de natuur en haar schoonheid omarmen. Naast bijzondere tastbare producten zoals de Flowerpress, de Hueframe of de Lilylight, ontwerpt zij ook grotere producten en architectonische projecten. Een kijkje op de site van Studio Carmela Bogman is dan ook zeker de moeite waard.

Wat betreft de Flowerpress. De Flowerpress is een hippe en handzame bloemenpers die je makkelijk in je tas doet en mee naar buiten neemt. Makkelijk meenemen en te gebruiken dus als je tijdens een wandeling mooie bloemen tegen komt (148 x 105 mm). Hij is gemaakt van twee semi-transparant kunststof (wit of roze) plaatjes, waar tussen een soort notitieboekje zit, dat je gebruikt als pers. Nadat de bloem is geperst en gedroogd, kun je de kunststof plaatjes gebruiken als lijstje om je geperste bloem in op te hangen. Door de melkachtige kleur van het frame, krijgt de bloem een mooie zachte uitstraling. De Flowerpress kost €24,95 (inclusief verzenden) en via deze link kun je hem direct bestellen.

Flowerpress Carmela Bogman
Dit is de roze variant

Flowerpress in de praktijk

Als het bescheiden pakketje aankomt met de post zie je al gelijk dat het niet zomaar een bloemenpers is, maar design. Het zit verpakt in een mooi zwart doosje en papieren folie. Het gehele plaatje klopt en het is echt een cadeautje om uit te pakken. De bloemenpers zelf is dan ook minstens net zo mooi als dat hij er online uitziet en gemaakt van kwalitatief goed materiaal.

Tijd dus om de Flowerpress echt te gaan gebruiken. En welke seizoenen zijn dan beter dan de lente en de zomer? Er staan nu zoveel mooie bloemen in bloei, ik kan niet wachten deze in mijn Flowerpress te doen en te zien wat het oplevert. De bloemenpers is ansichtkaartformaat. Ik gooi het dus inderdaad zo in mijn tas en pak het ook snel tevoorschijn als ik eenmaal een mooie bloem zie. Wel zorgt het kleine formaat ervoor dat je geen enorm grote of dikke bloemen kan plukken, maar voor de meeste wilde bloemen is het perfect.

Het systeem werkt superhandig. Met het elastiek druk ik de plaatjes makkelijk strak tegen elkaar aan. Als ik na een week weer wat nieuwe bloemen heb gevonden en in de pers wil stoppen, zie ik dat mijn bloemen al klaar én gelukt zijn. Yes!

Flowerpress Carmela Bogman

Flowerpress Carmela Bogman
De bloemen zijn geplukt, klaar voor de Flowerpress

Het resultaat

Dan is het tijd om de bloemen zorgvuldig tussen de kunststof plaatjes te leggen. Hier kom ik er als beginneling wel achter dat witte bloemen een beetje in het niet vallen met de witte melkachtige kunststofplaatjes. De gekleurde bloemen komen beter tot hun recht. Verder kan een kind de was doen. Je haalt de gedroogde bloemen voorzichtig los en maakt een compositie van de gedroogde bloemen.

Helaas komt het resultaat niet helemaal goed tot zijn recht op mijn foto. Door het melkachtige plaatje en de lichte achtergrond, valt het contrast op de foto een beetje weg, maar hopelijk krijg je toch een idee. De Flowerpress wordt overigens geleverd mét ophangsysteem.

Flowerpress Carmela BogmanFlowerpress

Meer informatie

Bloemen laten drogen had ik, ondanks mijn liefde voor mooie bloemen, al jaren niet gedaan. Met deze Flowerpress komt daar dus zeker verandering in. De komende tijd ga ik gezellig met Johnny op pad om vaker mooie, wilde bloemen te zoeken. Ook is deze Flowerpress een tof cadeau-idee. Niet alleen voor degene die groene vingers hebben, maar eigenlijk voor iedereen die houdt van bloemen en strak design. De Flowerpress is o.a. verkrijgbaar via de website van Carmela of direct via deze link.

In onderstaand filmpje zie je hoe de Flowerpress werkt:

 

Heb jij wel eens bloemen geperst?

 

Deze review bevat een opgestuurd product.
De productfoto’s en video zijn geplaatst met toestemming van Studio Carmela Bogman.

9 thoughts on “STEPH’S REVIEW: FLOWERPRESS STUDIO CARMELA BOGMAN

  1. Dit is nog wel leuk, vroeger deed ik dat met telefoonboeken en daar dan veel gewicht opzetten. Dat ging ook, maar je hebt gelijk als je zegt dat dit net iets eleganter is. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.