#MOMLIFE

HOERA, 1,5 JAAR: DE DREUMES TAG

Tijd voor de Dreumes Tag

Wat gaat de tijd toch snel. Johnny is morgen alweer 1,5 jaar oud! Het leek het me dan ook een perfect moment om de Dreumes Tag eens te plaatsen. De tag komt van Blogmama en bestaat al een paar jaar, maar is natuurlijk tijdloos en blijft leuk. Veel praten doet mijn dreumes alleen nog niet, dus voor het gemak heb ik de vragen beantwoord.

Mijn dreumes:

Naam: Johnny
Leeftijd: 18 maanden

 

De Favorieten:

Eten: Lastig, je kan beter vragen wat hij niet lust. Vlees of vis wordt er altijd als eerst tussenuit gevist.

Tussendoortje: Hij zal niet zo gauw ergens nee tegen zeggen, maar ik denk dat de koekjes zijn favoriete tussendoortje zijn. Als je vraagt of hij een koekje wil, rent hij al naar de kast om ze te zoeken.

Drinken: Een flesje melk voor het slapen gaan. Ook gelijk mijn favoriete moment van de dag, want dan komt hij eindelijk even rustig bij me zitten.

Televisieprogramma: Nog steeds Teletubbies. Maar de laatste tijd ook Bumba en Peppa Pig.

Boek: Zoveel mooie boeken, maar Kleintje en de luchtballon, een gratis boekje van Zwitsal, is favoriet.

Speelgoed: Alles dat eigenlijk geen speelgoed is. Takjes en blaadjes vindt hij leuker dan het schepje. Net als dat hij liever speelt met onze flessen shampoo dan met zijn badspeelgoed.

Knuffel: Het grote konijn met zijn naam in het oor die hij van mijn moeder kreeg en het kleine konijn dat hij kreeg van Ome Cor.

Activiteit: Buiten spelen. Hoe viezer, hoe beter. Lekker in de zandbak spelen en in de plassen stampen. Ook vind hij het heel leuk om gras te plukken en aan de kippen te geven.

dreumes knuffel

En verder..

Wat maakt hem verdrietig? Als wij iets eten en hij geen hapje krijgt. En oh ja, doorkomende tandjes en kiezen.

Hoe noemt hij papa en mama? Gewoon papa en mama.

Hoe noemt hij opa en oma? Die hebben nog geen naam, want hij praat nog niet zo veel.

Wanneer slaapt hij? Van 19:30-08:00 (hoera!) en tussen 12:30 en 15:00, al slaat hij tegenwoordig regelmatig het dutje helemaal over (helaas).

Wat maakt hem druk? Wild doen met zijn papa. Verder is hij van nature best wel rustig.

Wat maakt hem geweldig? Haha, alles natuurlijk, cliché! Hij is vrolijk, lief, tevreden, observerend, onderzoekend en ontdekkend en zei ik al vrolijk? Echt ons zonnetje in huis.

dreumes

Over favorieten gesproken, wat eet jouw kindje graag? Of wat at je zelf als kind het allerliefst? Ik ben benieuwd!

19 thoughts on “HOERA, 1,5 JAAR: DE DREUMES TAG

    1. We zijn ook heel blij dat we hier een tijdje mogen wonen, genieten er elke dag van! En de gerechten met een P waren vroeger ook mijn favoriet haha.

  1. Leuke tag! En inderdaad, dat spelen met shampooflessen enzo zie je zooo vaak bij die kleintjes. Koop je allemaal speelgoed enzo… Ben benieuwd hoe de mijne wordt; waarschijnlijk ook hoe viezer hoe beter, haha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.