#STEPHSREVIEW, Verzorging

STEPH’S REVIEW: DAILY ORGANIC 3 IN 1 GEZICHTSLOTION

Daily Organic 3 in 1 gezichtslotion

In Steph’s Review komen verschillende producten aan bod. Van verzorgingsproducten tot speelgoed, van boeken tot eten. De laatste review is alweer van een tijdje geleden, maar er komen een aantal leuke reviews aan. We beginnen deze week met een biologisch én betaalbaar verzorgingsproduct, namelijk de Daily Organic 3 in 1 gezichtslotion.

Wie, wat, waar?

Alweer een tijdje geleden heeft Albert Heijn de Daily Organic lijn in het assortiment opgenomen. Hiervan heb ik eerder de dagcrème geprobeerd. Hoewel ik niet 100% enthousiast was over dit product, vond ik het om meerdere redenen wél waard om meer van deze lijn te proberen. In deze review daarom de 3 in 1 gezichtsreinigende lotion. Deze kost, net als de dag- en nachtcrème, slechts €3,24. Het is een biologische, parfumvrije 3 in 1 gezichtslotion, zonder alcohol en geschikt voor alle huidtypen. De lotion verwijdert make-up, reinigt en verzorgt de huid. Daarnaast bevat deze geen siliconen, is hypoallergeen en veganistisch. De gezichtslotion heeft het Asthma-Allergy Denmark keurmerk, het Nordic Ecolabel keurmerk en is Cosmos Organic gecertificeerd door Ecocert Greenlife.

Mijn ervaring

Een 3 in 1 gezichtslotion, zonder al te veel troep en verantwoord, dat klinkt goed. Maar doet het ook wat het zegt te doen?

De lotion zit in een simpel wit flesje, met een dopje. Het etiket is wit met lichtgroen. Neutraal, fris en minimalistisch. Niet heel luxe, maar dat is logisch voor die prijs. De lotion zelf is kleurloos en waterig (niet op oliebasis), die je met met de kleine opening goed kan doseren op een wattenschijfje.

daily organic

Make-up verwijderen

Helaas. Voor het verwijderen van make-up vind ik de lotion niet ideaal. Met name mijn oog make-up (eyeliner en niet-waterproof mascara) gaat er moeizaam vanaf. Ik heb het gevoel dat ik moet schrobben en met een beetje pech mijn wimpers eraf boen. De rest van mijn make-up gaat er wel moeiteloos vanaf, maar ik vermoed dat een goede lipstick misschien ook wel een dingetje is. Voor het verwijderen van make-up gebruik ik dus liever een aparte make-up remover, die helaas niet in het assortiment zit.

Reinigen en verzorgen

Het verwijderen van make-up is uiteraard maar 1 van de 3, hoe zit het met reinigen en verzorgen? Ik draag met name in Frankrijk vaak genoeg geen make-up, waardoor ik ook goed kan testen hoe de lotion reinigt zonder dat er een laag make-up over heen zat. Hierbij doet de lotion precies wat hij moet doen. Na het wassen van mijn gezicht haalt de lotion de laatste restjes ‘vuil’ van mijn gezicht. De lotion is parfumvrij, maar in tegenstelling tot de dagcrème is dat bij de lotion totaal niet storend: het is echt neutraal. Of de lotion verzorgt vind ik lastig te zeggen, aangezien ik mijn gezicht daarna altijd insmeer met een crème, maar als ik daar wat tijd tussen laat merk ik dat mijn huid niet droog of trekkerig aanvoelt. Op de laatste twee punten scoort de lotion dus prima.

daily organic
De ingrediënten

Conclusie

Ik vind het een heel fijne lotion om te gebruiken aan het begint van de dag, na een dag zonder make-up of nádat je je make-up hebt verwijdert. Mijn huid reageert er zeer goed op en het is een heel betaalbare optie. Zeker als je bedenkt dat deze lotion biologisch, veganistisch, hypoallergeen en parfumvrij is. Ik kan hem dan ook iedereen aanraden die op zoek is naar een lotion zonder al te veel poespas.

10 thoughts on “STEPH’S REVIEW: DAILY ORGANIC 3 IN 1 GEZICHTSLOTION

  1. Geachte heer, mevrouw,

    Kunt u mij vertellen waar ik Daily Organic dagcrème nog kan kopen, nu Albert Heijn het recentelijk uit haar assortiment heeft gehaald? Ik was meer dan tevreden over dit product en het lukt mij niet een vergelijkbaar product te vinden. Ik hoor het graag. Bij voorbaat hartelijk dank. Met vriendelijke groet,

    JD

    1. Hoi, Excuses voor de late reactie. Ik zag inderdaad dat ze nu uit het assortiment zijn. Volgens mij is het vervangen door ‘Care Organic’ met de groene verpakking. Ik heb het zelf nog niet geprobeerd, dus ik kan niet met zekerheid zeggen of het precies hetzelfde is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.