#STEPHSREVIEW, Verzorging

STEPH’S REVIEW: DAILY ORGANIC DAGCREME

Daily Organic dagcrème

In Steph’s Review zal ik regelmatig een product reviewen. Van verzorgingsproducten tot speelgoed, van boeken tot eten. Deze week begin ik met een verzorgingsproduct: de Daily Organic dagcrème.

Wie, wat, waar?

Alweer een tijdje geleden heeft Albert Heijn de Daily Organic lijn in het assortiment opgenomen. Hiervan heb ik de dagcrème geprobeerd en deze kost slechts EUR 3,24. Het is een biologische, parfumvrije dagcrème geschikt voor alle huidtypen, zonder SPF. Daarnaast bevat deze geen siliconen, is hypoallergeen en veganistisch. De dagcrème heeft het Asthma-Allergy Denmark keurmerk, het Nordic Ecolabel keurmerk en is Cosmos Organic gecertificeerd door Ecocert Greenlife.

Te mooi om waar te zijn?

Het klinkt veelbelovend: een goed geprijsde dagcrème en ook nog eens verantwoord. Bijna te mooi om waar te zijn, toch?

De crème zit in een simpel wit flesje, met een doseerpompje. Het etiket is wit met lichtgroen. Geen pareltje voor op je toilettafel, maar wel neutraal en voor de prijs die je betaald een prima verpakking. De dagcrème zelf is een witte, niet al te dikke crème die makkelijk uitsmeert. Het voelt alsof het hydrateert, is niet vettig en trekt snel in. Ik heb hem nu een aantal weken in gebruik en mijn huid reageert er goed op. Het doet wat het moet doen.

Is er ook een nadeel? Ja. Het feit dat de crème parfumvrij is. Dat klonk mij in eerste instantie als muziek in de oren, want dat betekent minder troep. Bij het gebruik kwam ik er pas achter waarom parfum in dagcrème eigenlijk wel fijn is. Parfumvrij betekent namelijk niet dat het nergens naar ruikt. Elke keer als ik het opsmeer herinnert het mij aan de (parfumvrije) billendoekjes van mijn kind. Terwijl dagcrème aanbrengen een fijn moment kan zijn voelt het nu vaak als een verplichte handeling, waarbij ik blij ben als het is ingetrokken. Gelukkig trekt die geur wel weer snel weg.

daily organic dagcreme

Conclusie

Ik vind het een fijne dagcrème. Zeker als je op zoek bent naar een biologische, veganistische, hypoallergene, parfumvrije dagcrème, is dit een heel betaalbare optie. Het is niet mijn favoriete dagcrème, vanwege het ontbreken van een lekker geurtje. De crème is vooral om te hydrateren.  Als je een hele vette of juist een hele droge huid hebt of op zoek bent naar een anti-rimpel crème, dan is deze misschien minder geschikt. Ik zal in ieder geval zeker overwegen om deze nog eens te kopen.

Ook heb ik onlangs de 3 in 1 gezichtsreinigende lotion van de Daily Organic lijn geprobeerd. Benieuwd of dit product ook bevalt? Check hier mijn review.

3 thoughts on “STEPH’S REVIEW: DAILY ORGANIC DAGCREME

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.