#STEPHSREVIEW, Verzorging

STEPH’S REVIEW: CRYSTAL BODY DEODORANT

Crystal Body Deodorant

In Steph’s Review zal ik regelmatig een product reviewen. Van verzorgingsproducten tot speelgoed, van boeken tot eten. Deze week opnieuw een verzorgingsproduct. Was ik vorige week al lekker ‘groen’ bezig met de Daily Organic dagcreme, deze week doe ik daar nog een schepje bovenop met een natuurlijke deodorant, de Crystal Body Deodorant.

Wie, wat, waar?

Toen ik de Crystal Body Deodorant in de schappen van de drogist zag liggen, wilde ik deze graag eens proberen. Het enige ingrediënt is Potassium Alum, oftewel een natuurlijke minerale zoutsoort. Met deze ‘steen’ rol je een onzichtbaar laagje op je huid, tegen de geur veroorzakende bacteriën. De deodorant is hypoallergeen, parfumvrij en er zitten geen parabenen en geen aluminium chlorohydrate in. Hij kost EUR 4,99 en is verkrijgbaar bij het Kruidvat.

Maar werkt het ook?

Ik moet eerlijk bekennen dat ik wel eens eerder een ‘natuurlijke’ deo had gebruikt, met weinig succes. Ik was dus best sceptisch met betrekking tot dit product. De Crystal Body Deodorant is een soort witte, doorzichtige steen in vorm van een roller. Dit doe je na het douchen onder je schone, natte oksels en tegen de tijd dat je je aankleedt is het opgedroogd en ben je klaar. Er zit geen geur aan, maakt geen witte strepen en het plakt niet.

De prijs lijkt wat aan de hoge kant voor een deodorant, maar dat valt mee. Het ding is namelijk niet op te krijgen. Op de verpakking staat dat deze een jaar meegaat, maar ik denk misschien wel langer. In dat opzicht dus vele malen goedkoper dan een standaard deodorant. Dat is behalve goed voor je portemonnee, dus ook nog eens goed voor het milieu (verpakkingswijs). En omdat het een soort steen is, kan deze zonder problemen mee in je handbagage.

Tot slot het belangrijkste van allemaal: het werkt. Althans in 9 van de 10 gevallen. Voor een product waar zo weinig ingrediënten inzitten vond ik dat best opvallend. 

Ik merk wel dat de deo misschien minder sterk is dan een reguliere deodorant. Na een lange dag, hangt er geen walm om me heen, maar als ik diep in mijn oksels graaf kan een douche geen kwaad. Voor de zekerheid heb ik dus ook nog een busje gewone deo in de kast staan. Dat is eigenlijk vooral als ik mezelf tussendoor wil opfrissen en geen mogelijkheid heb om me te wassen of douchen. Vlak voor een uurtje sporten na een lange dag of vlak voor een sollicitatiegesprek bijvoorbeeld.

Zijn er ook nadelen?

Een nadeel is dat als je hem laat vallen de kans groot is dat de steen kapot valt en daardoor onbruikbaar wordt. Er gaan er hier nu ongeveer twee per jaar doorheen, maar minder klungelige mensen kunnen er langer mee doen. Dat hij niet altijd voor alle situaties dekking biedt is natuurlijk ook een nadeel. Het liefst zou ik nooit meer het risico willen lopen om te gaan stinken, maar dit probleem had ik met mijn vorige deo’s ook. Tot slot moet de deodorant op een schone huid worden aangebracht. Als je je tussendoor wilt opfrissen, moet je je in dit geval dus letterlijk opfrissen. Een laag eroverheen spuiten of rollen is er niet meer bij.

Conclusie

Voor mij wegen de voordelen veruit op tegen de nadelen. Ik vind het een goedwerkende deodorant, betaalbaar en voor mij het belangrijkste: goed voor mijn huid/gezondheid. Hij doorstaat vrijwel alle dagelijkse situaties. Doordat hij lang mee gaat, kom je ook niet snel zonder te zitten (tenzij je hem laat vallen natuurlijk).

Of het voor anderen werkt is natuurlijk heel persoonlijk. De een ruikt wat sterker, de ander zweet wat meer. Dat is allemaal lastig te vergelijken. Ik zou zeggen: baat het niet dan schaadt het niet. Ik vind het zeker de moeite waard om te proberen.

9 thoughts on “STEPH’S REVIEW: CRYSTAL BODY DEODORANT

    1. Ja dat snap ik ergens wel. Ik gebruik hem alleen als ik schoon uit de douche kom en tot nu toe ziet het ding er nog altijd fris uit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.