#MOMLIFE

BAKERPRAATJES: WAAR OF NIET?

Bakerpraatjes!

We kennen ze allemaal wel, de bakerpraatjes. Ik krijg er een horoscoopgevoel bij: achteraf is er altijd wel iets dat helemaal blijkt te kloppen. En hoewel het natuurlijk niet uitmaakte welk geslacht onze kindjes zouden hebben, kon ik het toch niet laten om bij elk bakerpraatje na te gaan wat ik zou krijgen.

Geslacht weten?

Vorige zwangerschap bleef het geslacht tot de bevalling een verrassing en konden we tot het eind blijven gokken wat we zouden krijgen. Hoewel we het gevoel hadden dat we een jongetje zouden krijgen, hadden we daar geen speciale reden voor.  De kans op goed raden was 50/50 en het was bingo, want inderdaad: een jongetje.

Dit keer konden we onze nieuwsgierigheid niet de baas en wilden we het graag weten tijdens de 20 weken echo. Hadden we opnieuw een voorgevoel? Ja, dit keer dachten we een meisje. En ondanks dat onze goede gok vorige keer niet per se op iets was gebaseerd, had ik toch het idee dat mijn voorgevoel ergens vandaan moest zijn gekomen. Dat instinct, moedergevoel of hoe je het ook wilt noemen, zou dit keer vast en zeker nog verder ontwikkeld en verfijnd zijn. Toch? Niets bleek minder waar, want dit keer zaten we er helemaal naast. Zoals jullie waarschijnlijk al weten, krijgen we namelijk opnieuw een jongetje!

kraamfeestje

Jongen of meisje aan de hand van bakerpraatjes

Maar hadden we het nou al kunnen weten aan de hand van de bekende bakerpraatjes? Op Oudersenzo vond ik een lijst met talloze bakerpraatjes die bepalen of je een jongen of een meisje krijgt. Aangezien ik nu net over de helft zit, zijn ze niet allemaal relevant voor mij (zoals bijv. hoog of laag dragen), dus hier een selectie van 16 bakerpraatjes en mijn bevindingen.

Ook leuk voor als je zelf zwanger bent en het geslacht nog niet weet:

1. Heb je last van ruwe handen? Gefeliciteerd, een jongen. Zijn je handen juist lekker zacht, dan wordt het een meisje.

Mijn handen zijn zoals altijd, maar eerder zacht dan ruw, dus tweemaal een meisje!

2. Lage weerstand en continu verkouden? Dan krijg je een meisje. Ben je juist blakend van gezondheid? Dan kun je je verheugen op een jongen.

So far, so good: tweemaal een jongen!

3. Ben of voel jij je tijdens de zwangerschap mooi en stralend? Dan wordt het een jongetje. Verwaarloos je jezelf en wil het allemaal niet lukken? Dan wordt het een meisje, zij ontneemt je alle schoonheid.

Hmm.. lastige! Ik ben thuis lekker makkelijk, maar als ik ergens heen ga doe ik uiteraard wel mijn best, maar daarvoor heb ik geen zwangerschap nodig haha. Tegen het eind van de vorige zwangerschap voelde ik me in elk geval niet echt mooi en stralend, dus dat zou een meisje zijn.

4. Als de aanstaande moeder veel last heeft van pukkeltjes (gezicht, décolleté en schouders) dan wordt het een meisje!

Nope, dit keer een stralendere huid dan normaal (dat klinkt niet echt bescheiden he? haha). Dat wordt dus een jongen. Bij Johnny vond ik me huid niet per se stralend, maar had ik ook geen last van pukkeltjes.

5. Groeien je nagels sneller en worden ze sterker? Dan krijg je een jongen. Is het gewoon hetzelfde, reken dan maar op een meisje.

Same, same, bij beide een meisje dus.

6. Slaap je voornamelijk op je rechterzij? Reken dan op een meisje. Slaap je liever op je linkerzij? Dan zal het wel een jongen zijn.

 Beide keren kan/kon ik alleen nog maar op mijn linkerzij slapen. Tweemaal een jongen.

7. Wanneer de aanstaande vader veel in gewicht aankomt, krijg je een jongetje. Verandert er niets? Dan wordt het een meisje.

Toen ik zwanger was van Johnny had Arend last van het couvade syndroom en zwangerde hij lekker mee qua kilo’s. Momenteel is hij nog hetzelfde, maar het is wellicht nog te vroeg om daar een definitief een oordeel over te vellen. Onze kilo’s kwamen vooral in het tweede deel van de zwangerschap.

8. Meisjes maken je slaperig. Jongetjes zorgen ervoor dat je minder behoefte hebt aan slaap.

Was het maar waar. Dan zou ik al een meisje moeten hebben en er nog een krijgen of moeten barsten van de energie. Helaas.

9. Gevoelige of pijnlijke navel? Reken maar op een meisje! Nergens last van? Dan is het een jongetje.

Nergens last van! Ook bij Johnny nooit gehad, dus tweemaal een jongen.

10. Bij een jongetje wordt alleen je buik dikker, bij een meisje worden je gezicht en billen ook dikker.

Vorige keer werd ik overál dik en zag ik zelf al redelijk vroeg dat ik een voller gezicht had, maar dat werd een jongetje. Momenteel is het voornamelijk nog alleen de buik, maar dat kan nog veranderen natuurlijk. Dus een meisje en en jongen.

11. Verse sinaasappelsap cravings? Dan krijg je een meisje. Geen last van? Dan wordt het een jongetje.

Bij Johnny had ik zin in veel, maar verse sinaasappelsap was er niet één van (een jongen). Dit keer is verse sinaasappelsap wel een van mijn cravings, dus een meisje.

12. Ochtendhumeur? Dan krijgt je vast een meisje. Ben je het zonnetje in huis? Dan wordt het vast een jongen.

Oeps, op basis hiervan zou het een meisje worden en laat dat ochtend maar weg trouwens. Vorige keer had ik nergens last van gehad en dat was inderdaad een jongen.

13. Last van koude voeten? Dan krijg je vast een jongen. Merk je geen verschil? Hoera, het wordt een meisje.

Geen verschil, dus tweemaal een meisje. Tijdens de zwangerschap van Johnny had ik zelfs voor het eerst in mijn leven warme voeten in plaats van koude.

14. Zit het kruintje van je eerste kindje in het midden, dan wordt de volgende een jongen. Ligt het meer opzij dan wordt het een meisje.

Welke kruin? Johnny heeft één perfecte kruin achter op zijn hoofd, precies in het midden. Maar voor zit ook een kruin aan de zijkant. I’m confused.

15. Vaak misselijk en veel overgeven? Deze kwaal hoort bij een meisje!

Bij beide alleen in het begin wat misselijk, dus tweemaal een jongen.

16. Wordt je haar iedere dag een beetje dunner? Dan zit er een meisje aan te komen. Wordt het echter iedere dag mooier en voller? Reken dan maar op een jongetje.

Ik merk eigenlijk geen verschil. Het wordt in elk geval niet dunner, dus ik ga weer voor tweemaal een jongen.

Conclusie

Je ziet het, ik kan zo een aantal bakerpraatjes kiezen waarbij het precies klopt! Maar er zijn dus bijna net zoveel bakerpraatjes waarbij het niet klopt. Laten we het erop houden dat de bakerpraatjes dus net zo betrouwbaar zijn als mijn voorgevoel.

Vooral heel leuk om te gokken, gissen en fantaseren, maar verder nietszeggend.

Herken jij je in één van de bakerpraatjes die absoluut waar bleek te zijn?

bakerpraatjes

 

Uitgelichte afbeelding, beschuit met muisjes afbeelding en de macarons afbeelding komen van Pixabay.

4 thoughts on “BAKERPRAATJES: WAAR OF NIET?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.