#MOMLIFE

BABYSHOWER ZONDER ROZE OF BLAUW?

Oh nee, geen babyshower!

Voor mijn zwangerschap riep ik altijd dat ik babyshowers verschrikkelijk vond. Ik haat spelletjes en het leek me niets om met z’n allen de omvang van iemands buik te raden en dat soort grapjes. Ik was er tot op dat moment ook nog maar naar één geweest. In een tijd dat ik nog helemaal niet met kinderen of zwangerschappen bezig was, zat ik daar te raden hoelang een olifant zwanger is. Ik zag er de lol niet van in.

Of toch wel?

Toen ik eenmaal zwanger was had ik dus ook niet gedacht dat ik zelf een babyshower zou krijgen. Ik had tenslotte regelmatig geroepen dat het niets voor mij was. Bovendien wilden we niet weten of het een jongen of meisje werd, wat een traditionele babyshower lastig maakt. Daarnaast was ik al heel erg verwend met cadeautjes, dus het was niet dat ik hoopte nog wat cadeautjes bij elkaar te harken. Dat het me, ondanks alles, nu eigenlijk stiekem wel leuk en speciaal leek, durfde ik natuurlijk niet meer hardop uit te spreken.

Mijn lieve zusje voelde dat misschien aan, want ze organiseerde toch een babyshower. En wat voor één. Ik was met een smoesje naar het huis van mijn vader gelokt om haar verjaardag te vieren. Eenmaal binnen zat de huiskamer vol met vriendinnen en familie! Zo leuk! En het was een babyshower naar mijn hart: eentje met veel eten, lekker kletsen en zonder spelletjes. Daarnaast zijn ik en de baby ongelofelijk verwend met cadeautjes, wat de verwennerij helemaal compleet maakte.

Babyshower zonder roze of blauw?

Maar hoe zag mijn babyshower er dan uit? De winkels liggen vol met roze en blauwe spullen, waarmee je een huiskamer snel omtovert tot een typische babyshowerlocatie. Aangezien het geslacht bij ons dus nog een verrassing was, moesten ze creatief worden. In onze zwangerschapsaankondiging op Facebook hadden we gebruik gemaakt van drie knuffelaapjes: een oude van mij, een oude van Arend en een nieuw aapje. Een perfect thema voor de babyshower natuurlijk: aapjes, aangevuld met jungle/groene details.

babyshower

Dat kostte wel wat moeite. Ze hebben uren aapjes en blaadjes geknutseld en groene ballonnen opgeblazen om alles mooi aan te kleden. Ook in veel hapjes was het apenthema verwerkt: een bananensplit bar, cupcakes met aapjes erop, snoepbanaantjes, apekoppen, etc. Dat aangevuld met andere lekkere hapjes die iedereen meenam. Ik was helemaal van slag en heb nog heel lang nagenoten. Mijn mening over babyshowers heb ik dus wel een beetje bijgesteld en niet alleen omdat ik nu zelf in de belangstelling stond. Ik denk dat dit soort dingen leuker zijn als je zelf ook in de baby fase zit. Niet veel later had ik namelijk twee andere babyshowers en ook daar heb ik enorm van genoten.

Wat vinden jullie van babyshowers? En hebben jullie ook een babyshower gehad?

10 thoughts on “BABYSHOWER ZONDER ROZE OF BLAUW?

  1. Wat leuk die babyshower van jou!
    Ja ik kreeg er ook één, niet helemaal mijn ding maar was een verrassing van enkele vriendinnen. Het bleek dan toch leuk te zijn, dus ja ik ben nu pro!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.